Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • < 30 PLN

  • szklanka mleka,
  • szczypta soli,
  • łyżka cukru,
  • łyżeczka masła,
  • torebka cukru waniliowego,
  • łyżka mąki ziemniaczanej,
  • 2 łyżki wody,
  • żółtko,
  • 20 dag twarożkuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z bazyliąAlmette z bazyliąAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette śmietankowyAlmette śmietankowyŻyczymy smacznego! (może być ser trzykrotnie mielony)

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • szklanka mleka,
  • szczypta soli,
  • łyżka cukru,
  • łyżeczka masła,
  • torebka cukru waniliowego,
  • łyżka mąki ziemniaczanej,
  • 2 łyżki wody,
  • żółtko,
  • 20 dag twarożkuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z bazyliąAlmette z bazyliąAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette śmietankowyAlmette śmietankowyŻyczymy smacznego! (może być ser trzykrotnie mielony)

Sposób przygotowania:

1.Mleko zagotować z masłem ,szczyptą soli oraz cukrem i cukrem waniliowym.

2.Mąkę  ziemniaczaną wymieszać z zimną wodą i żółtkiem. Mieszając wlać do wrzącego mleka.

3.Kiedy zawrze  - od razu odstawić i wystudzić budyń.

4.Do zimnego budyniu dodawać  po trochu, mieszając, twarożek. W razie potrzeby dodać nieco cukru-pudru. Budyń taki doskonale smakuje z duszonymi jabłkami lub świeżymi owocami miękkimi  albo z  brzoskwiniami z puszki.

Najnowsze komentarze