Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • ostre

  • < 50PLN

Do wysmarowania formy: 1 łyżka masła.
Do wysypania formy : 2 łyżki tartej bułki.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Do wysmarowania formy: 1 łyżka masła.
Do wysypania formy : 2 łyżki tartej bułki.

Sposób przygotowania:

Twaróg zmielić w maszynce wraz z ziemniakami. Masło utrzeć dodając - po jednym - żółtka. Dodać mleko i ser z ziemniakami, siekaną natkę, mąkę, sól, dużo (ale próbując ostrość dania) pieprzu. Dodać ubitą na sztywno pianę z białek. Wymieszać  ostrożnie lecz dokładnie. Do wysmarowanej i wysypanej tartą bułką formy budyniowej wlać do 0,75 wysokości masę serową, zamknąć i gotować 45 minut od momentu wrzenia. Podawać z  pikantną surówką i ostrym sosem.

Najnowsze komentarze