Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słodko

  • < 30 PLN

  • 40 dag twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z papryką i pomidoramiAlmette z papryką i pomidoramiAlmette śmietankowyAlmette śmietankowyAlmette jogurtowyAlmette jogurtowyŻyczymy smacznego! półtłustego,
  • 2 ugotowane ziemniaki,
  • 3 łyżki masła,
  • 5 łyżek cukru,
  • 4 jaja,
  • 2 garści rodzynek,  
  • wedle upodobania krojonej skórki pomarańczowej,  
  • kilka posiekanych migdałów. 

Do wysmarowania formy:
  • 1 łyżka masła. 

Do wysypania formy:
  • 2 łyżki tartej bułki.

Do posypania:
  • cukier puder.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 40 dag twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z papryką i pomidoramiAlmette z papryką i pomidoramiAlmette śmietankowyAlmette śmietankowyAlmette jogurtowyAlmette jogurtowyŻyczymy smacznego! półtłustego,
  • 2 ugotowane ziemniaki,
  • 3 łyżki masła,
  • 5 łyżek cukru,
  • 4 jaja,
  • 2 garści rodzynek,  
  • wedle upodobania krojonej skórki pomarańczowej,  
  • kilka posiekanych migdałów. 

Do wysmarowania formy:
  • 1 łyżka masła. 

Do wysypania formy:
  • 2 łyżki tartej bułki.

Do posypania:
  • cukier puder.

Sposób przygotowania:

Twaróg zemleć w maszynce razem z ziemniakami. Masło utrzeć z cukrem dodając po jednym żółtku, połączyć masę serową z masłem, bakaliami, dodać ubitą na sztywno pianę z białek. Ostrożnie wymieszać. Formę budyniową wysmarować masłem, wysypać tartą bułką i wlać do niej masę  do trzech czwartych wysokości, szczelnie zamknąć. Gotować 45 minut od momentu wrzenia. Podawać budyń posypany cukrem pudrem.

Najnowsze komentarze