Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • 2 średnie różyczki brokułów,
  • 1 - 2 krążki sera CamembertSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon BleuValbon BleuValbon Camembert oryginalny Valbon Camembert oryginalny Valbon BrieValbon BrieŻyczymy smacznego!,
  • 2 łyżki siekanych migdałów (płatki lub słupki),
  • sól, cukier.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 średnie różyczki brokułów,
  • 1 - 2 krążki sera CamembertSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon BleuValbon BleuValbon Camembert oryginalny Valbon Camembert oryginalny Valbon BrieValbon BrieŻyczymy smacznego!,
  • 2 łyżki siekanych migdałów (płatki lub słupki),
  • sól, cukier.

Sposób przygotowania:

Brokuły umyć, podzielić na mniejsze różyczki, gotować w wodzie z cukrem i solą 2 - 4 minuty, ostudzić. Można przelać szybko zimną wodą, po czym starannie osączyć. Migdały uprażyć na jasnozłoto na suchej patelni.

Na żaroodpornym półmisku ułożyć brokuły, posypać prażonymi migdałami. Ser pokroić w plasterki i ułożyć na wierzchu. Zapiekać w piekarniku lub kuchence mikrofalowej do momentu , kiedy ser się stopi.

Najnowsze komentarze