Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • spory brokuł,
  • 6 - 8 łyżek płatków migdałowych,
  • 1 opakowanie koziego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiAlmette śmietankowyAlmette śmietankowyŻyczymy smacznego!,
  • cukier,
  • sól,
  • oliwa do wysmarowania naczynia żaroodpornego.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • spory brokuł,
  • 6 - 8 łyżek płatków migdałowych,
  • 1 opakowanie koziego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiAlmette śmietankowyAlmette śmietankowyŻyczymy smacznego!,
  • cukier,
  • sól,
  • oliwa do wysmarowania naczynia żaroodpornego.

Sposób przygotowania:

Brokuł podzielić na różyczki i włożyć na 15 min do zakwaszonej wody. Odsączyć. Zagotować wodę z solą i cukrem i zanurzyć w niej brokuł na 2 - 3 min, potem przelać go na sicie zimną wodą. Migdały wsypać na rozgrzaną suchą patelnię i uprażyć. W wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym ułożyć różyczki brokułu, posypać je migdałami, przykryć pokrojonym w plasterki kozim serem. Wstawić do piekarnika. Kiedy ser się rozpuści, potrawa jest gotowa.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: