Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 30 PLN

  • 10 naleśników,
  • 45 dag boczniaków,
  • 1 łyżka oliwy,
  • 1 puszka pomidorów w zalewie,
  • 3 łyżki śmietany,
  • pęczek natki pietruszki,
  • 2 łyżki masła,
  • 25 dag sera BrieSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon BrieValbon BrieValbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyŻyczymy smacznego!,
  • sól,
  • pieprz.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 10 naleśników,
  • 45 dag boczniaków,
  • 1 łyżka oliwy,
  • 1 puszka pomidorów w zalewie,
  • 3 łyżki śmietany,
  • pęczek natki pietruszki,
  • 2 łyżki masła,
  • 25 dag sera BrieSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon BrieValbon BrieValbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyŻyczymy smacznego!,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Grzyby po umyciu i osączeniu z wody posiekać. Podsmażyć na oliwie i dodać pomidory z zalewą. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dusić 5 minut.

Wlać śmietanę wymieszać i dusić kolejne 5 minut. Zdjąć z ognia, posypać 3 łyżkami drobno posiekanej natki. Na każdy naleśnik kłaść 3 łyżki farszu i rozsmarować. Naleśniki zwinąć w rulon.

Żaroodporne naczynie wysmarować masłem. Ułożyć naleśniki. Z wierzchu przykryć je pokrojonym w plastry serem Brie. Rozgrzać piekarnik do 200 st. C i wstawić naleśniki na 10 minut.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: