Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • < 100 PLN

Na spód do tortu:
  • 100- gramowe opakowanie herbatników
  • łyżka przyprawy do pierników
  • 3 łyżki masła

Na masę tortową:

Do przybrania tortu:
  • pół tabliczki gorzkiej czekolady
  • kilka połówek  orzechów lub garść  siekanych migdałów
  • skórka pomarańczowa  w cukrze

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na spód do tortu:
  • 100- gramowe opakowanie herbatników
  • łyżka przyprawy do pierników
  • 3 łyżki masła

Na masę tortową:

Do przybrania tortu:
  • pół tabliczki gorzkiej czekolady
  • kilka połówek  orzechów lub garść  siekanych migdałów
  • skórka pomarańczowa  w cukrze

Sposób przygotowania:

1.Pokruszyć  herbatniki, najlepiej wałkiem na desce, okruchy wymieszać z roztopionym masłem i przyprawą do pierników.
2.Tortownicę wyłożyć papierem do wypieków, wyłożyć masę  herbatnikową, łyżką wyrównać i  lekko ugnieść. Podpiec  15 minut w nagrzanym do 200 st. C piekarniku. Odstawić  do ostudzenia.
3.Przygotować masę: zmiksować  twaróg z jajami, cukrem i startą  skórką cytrynową.
4.Przełożyć masę na upieczony spód, wyrównać wierzch, wstawić na pół godziny  do piekarnika nagrzanego do 160 st. C.
5.W kuchence mikrofalowej rozpuścić pokruszoną czekoladę, posmarować boki ostudzonego tortu, przybrać orzechami, migdałami i skórką  pomarańczową.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: