Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Biszkopt dziecięcy z serkiem mascarpone

Dodany , autor lilka80

Dodaj przepis
  • na słodko

  • < 50PLN

4 jajka
125 g mąki pszennej
125 g maki ziemniaczanej
szklanka cukru
łyżka budyniu śmietankowego
łyżeczka proszku do pieczenia
serek mascarponeSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette śmietankowyAlmette śmietankowyAlmette z czosnkiem niedźwiedzimAlmette z czosnkiem niedźwiedzimAlmette z ogórkami i ziołamiAlmette z ogórkami i ziołamiŻyczymy smacznego! 250 g
śmietana 36% - 100 g
łyżka mleka 2%
łyżka cukru pudru
galaretka pomarańczowa

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

4 jajka
125 g mąki pszennej
125 g maki ziemniaczanej
szklanka cukru
łyżka budyniu śmietankowego
łyżeczka proszku do pieczenia
serek mascarponeSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette śmietankowyAlmette śmietankowyAlmette z czosnkiem niedźwiedzimAlmette z czosnkiem niedźwiedzimAlmette z ogórkami i ziołamiAlmette z ogórkami i ziołamiŻyczymy smacznego! 250 g
śmietana 36% - 100 g
łyżka mleka 2%
łyżka cukru pudru
galaretka pomarańczowa

Sposób przygotowania:

Oddzielić żółtka od białek i ubić je na sztywno z cukrem. Do białek dodać po jednym żółtku i ubijać. W osobnym naczyniu zmieszać mąki i proszek i powoli dodawać do piany.Ciasto wylać na nasmarowaną masłem tortownicę o średnicy 24 cm albo na dwie po 18 cm - trzeba wylać mniej więcej po połowie ciasta na każdą. Piec od 30 do 40 minut w temperaturze 180 stopni C.
Z serka mascarpone i ubitej na sztywno śmietany 36% oraz łyżki cukru pudru zrobić krem.
Na upieczone i ostudzone ciasto położyć krem mascarpone - rozsmarować dokładnie i wstawić do lodówki aż stężeje.W między czasie zrobić galaretkę. Ostudzić i wstawić do lodówki. Gdy zacznie tężeć wylać na ciasto.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze