Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Biedulina

Dodany , autor wanda pieńkowska-klimczak

Dodaj przepis
  • < 30 PLN

Dla 3 osobowej rodziny:


  • 3 szt papryki najlepiej wysokiej,
  • z wczorajszego obiadu duży placuszek ziemniaczany,
  • 5 dkg białego lub innego ryżu,
  • resztki z kolacji/plasterek szynki,plasterki kiełbasy/,
  • 2 plasterki żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty GoudaSer żółty GoudaŻyczymy smacznego! Hochland lub 3 łyżeczki puszystego Hochland,
  • odrobina majeranku,
  • pieprz, sól i te przyprawy co lubisz,
  • sos pieczeniowy lub rozwodniony koncentrat pomidorowy do zalania farszu.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Dla 3 osobowej rodziny:


  • 3 szt papryki najlepiej wysokiej,
  • z wczorajszego obiadu duży placuszek ziemniaczany,
  • 5 dkg białego lub innego ryżu,
  • resztki z kolacji/plasterek szynki,plasterki kiełbasy/,
  • 2 plasterki żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty GoudaSer żółty GoudaŻyczymy smacznego! Hochland lub 3 łyżeczki puszystego Hochland,
  • odrobina majeranku,
  • pieprz, sól i te przyprawy co lubisz,
  • sos pieczeniowy lub rozwodniony koncentrat pomidorowy do zalania farszu.

Sposób przygotowania:

Scinamy "wieczko z papryki z okolicy ogonka który zostawiamy jako dogodny uchwyt.Oczyszczamy wnętrze papryki z nasion.I tak oczyszczone faszerujemy pociętym w drobne paseczki plackiem ziemniaczanym,ryżem ugotowanym,resztkami kiełasy czy szynki -dowolność.'mieszamy z serem i przyprawami.

To wszystko zalewamy po szyjkę sosem pieczeniowym lub rozwodnionym koncentratem pomidorowym -przykrywamy ściętym "wieczkiem papryki".Wkładamy do naczynia żaroodpornego lub innego naczynia .Do połowy papryki zalewamy wodą/można wrzucić kostkę rosołową rozdrobnioną/.piecyk nastawiamy na 150*C.Wyciągamy jak papryka bedzie już miękka.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: