Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Białe szparagi zapieczone z parmezanem

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Szparagi umyć. Odciąć zdrewniałe końce ,obrać szparagi, najlepiej przy pomocy  nożyka do obierania warzyw lub ostrą łopatką do serów. Szparagi w garnku zalać osolonym  lekko osłodzonym wrzątkiem . Gotować 15 minut, wyjąć z garnka, starannie odsączyć. Na dużej blaszce ułożyć  pergamin do pieczenia ,na nim  jeden obok  drugiego szparagi. Szparagi  posypać parmezanem, poukładać na wierzchu pokrojone na kawałeczki masło. Rozgrzać grill  piekarnika do temperatury 180 st C i zapiekać, aż  potrawa się stanie złota, czyli około 5 minut

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: