Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • 4 porcje (kawałki)białej kiełbasy,
  • 2 plastry żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • 4 plasterki wędzonego boczku,
  • ząbek czosnku,
  • pół  łyżeczki mielonej słodkiej papryki,
  • łyżka oliwy z oliwek.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 4 porcje (kawałki)białej kiełbasy,
  • 2 plastry żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • 4 plasterki wędzonego boczku,
  • ząbek czosnku,
  • pół  łyżeczki mielonej słodkiej papryki,
  • łyżka oliwy z oliwek.

Sposób przygotowania:

1. Przygotować  pastę z przeciśniętego przez praskę  czosnku, mielonej papryki i oliwy.
2. Każdy kawałek kiełbasy posmarować ze wszystkich stron pasta czosnkowo-paprykową  zrobić dość głębokie nacięcie wzdłuż kiełbasy, w każde nacięcie włożyć pół plasterka żółtego sera oraz plasterek boczku.
3. Ułożone na aluminiowej tacce piec kiełbasy na rozgrzanym grillu około 15 minut.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: