Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Barszczyk z serem feta

Dodany , autor aniarozen

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 50PLN

  • 0,5kg buraków
  • ser fetaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego! (miękki!)
  • 1,5 łyżki oliwy
  • 1 cebula – pokrojona w drobniutką kostkę
  • 1 ząbek czosnku - drobno posiekany
  • 1 litr wywaru z drobiu (może być też kostka rosołowa)
  • 30 g masła
  • kilka gałązek tymianku
  • sól, pieprz
  • ocet balsamiczny

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 0,5kg buraków
  • ser fetaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego! (miękki!)
  • 1,5 łyżki oliwy
  • 1 cebula – pokrojona w drobniutką kostkę
  • 1 ząbek czosnku - drobno posiekany
  • 1 litr wywaru z drobiu (może być też kostka rosołowa)
  • 30 g masła
  • kilka gałązek tymianku
  • sól, pieprz
  • ocet balsamiczny

Sposób przygotowania:

Dzień przed gotowaniem zupy buraki kroimy w kostkę i przekładamy do miseczki, a następnie polewamy dwoma łyżkami octu balsamicznego, dodajemy szczyptę pieprzu i mieszamy. Wstawiamy na noc do lodówki. W garnku na 2 łyżkach oliwy smażymy cebulkę i czosnek do momentu aż cebulka będzie miękka. Dodajemy do tego masło i kiedy się rozpuści, wrzucamy buraki. Gotujemy je przez ok 5 min i dodajemy łyżkę octu balsamicznego. Gdy płyn odparuje wlewamy bulion i dodajemy tymianek. Całość gotujemy do momentu aż buraczki będą miękkie. Następnie wyciągamy buraki i z niewielką ilością zupy dokładnie zmiksować. Dodajemy do wywaru i doprawiamy pieprzem i solą. Zupę podajemy z emulsją przygotowaną ze zmiksowanego sera feta i śmietany.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: