Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Bakłażany pokroić w centymetrowe plastry, posypać solą, posmarować oliwą przy pomocy pędzelka kuchennego. W nagrzanym do  temperatury 180 st. C  piekarniku opiekać po 10  minut z każdej strony.
2.Mozzarellę i pomidory  pokroić w plasterki.
3.W dokładnie natłuszczonym oliwą żaroodpornym naczyniu układać plastry bakłażana, na nich plastry pomidora, warstewkę parmezanu, bakłażan, mozzarellę, itd. ,do wyczerpania się składników. Każdą warstwę(zwłaszcza warzyw) posypywać lekko solą, pieprzem, ziołami.
4.Ostatnia warstwę posypać  pozostałym parmezanem i zapiekać  całość w nagrzanym do 180 st.C piekarniku  co najmniej 10  minut lub nieco dłużej.

Najnowsze komentarze