Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Upiec bakłażany w piekarniku. Po mniej więcej 25 minutach, kiedy skórka zbrązowieje wyjąć z piekarnika, ostudzić.
2.Ostudzone bakłażany przekroić wzdłuż na połówki, łyżką usunąć miąższ pozostawiając  przy skórce mniej więcej  półcentymetrową jego warstwę.
3.Miąższ bakłażana i  pokruszoną fetę dokładnie wymieszać  widelcem, doprawić  solą, pieprzem i oliwą.
4.Napełnić farszem skórki bakłażana i wstawić  do piekarnika na 7 minut, aby potrawa się  silnie zagrzała.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Feta

Najnowsze komentarze