Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

  • 3 bakłażany
  • sól

Na farsz: 

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 3 bakłażany
  • sól

Na farsz: 

Sposób przygotowania:

1.Bakłażany przekroić wzdłuż na połówki, wydrążyć miąższ pozostawiając cienką warstewkę przy skórce. Lekko posolić, po 20 minutach osuszyć kuchenna papierową ściereczką.
2.Miąższ bakłażana posiekać, posolić, odcisnąć. Grzyby oczyścić, umyć, pokroić w paseczki. Cebulę obrać  i posiekać.
3.Rozgrząć masło, podsmażyć na nim cebulę, grzyby i miąższ z bakłażana, dodać siekaną zieloną pietruszkę,  tartą bułkę, śmietanę, bryndzę i starty ser, doprawić solą i pieprzem.
4.Farszem napełnić wydrążone bakłażany.
5.W nagrzanym do 220 st. C zapiekać bakłażany  30 minut.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Bryndza

Najnowsze komentarze