Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Bakłażany umyć, osuszyć i poobcinać końce. Pokroić wzdłuż na plastry. Lekko posmarować oliwą i smażyć z obu stron po 5 minut
2.Każdy plaster posmarować pesto i posypać startym parmezanem. Ozdobić suszonym pomidorem wyjętym z zalewy oliwnej. Ciasno zwinąć i spiąć wykałaczką.
3.Przed podaniem (na zimno) pokropić odrobiną dobrej oliwy.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Parmezan

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: