Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 100 PLN

  • 2 spore bakłażany
  • 50 dag mielonego wołowo-wieprzowego
  • duża cebula
  • puszka  krojonych pomidorów w  sosie
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka siekanej bazylii
  • pół  paczki spaghetti 
  • torebeczka sosu do spaghetti
  • 2 szklanki startego  żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • sól
  • pieprz
  • łyżeczka cukru
  • ½  szklanki oleju

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 spore bakłażany
  • 50 dag mielonego wołowo-wieprzowego
  • duża cebula
  • puszka  krojonych pomidorów w  sosie
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka siekanej bazylii
  • pół  paczki spaghetti 
  • torebeczka sosu do spaghetti
  • 2 szklanki startego  żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • sól
  • pieprz
  • łyżeczka cukru
  • ½  szklanki oleju

Sposób przygotowania:

1.Bakłażany po odcięciu czubków pokroić na długie plastry, lekko posolić, podsmażyć na możliwie najmniejszej ilości oleju na wpół miękko.
2.Przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu sos do spaghetti, dodać puszkę pomidorów, doprawić czosnkiem przeciśniętym przez praskę, cukrem i bazylią.
3.Na 2 łyżkach rozgrzanego oleju podsmażyć posiekaną cebulę, dodać mięso. Podsmażyć, dodać  do sosu. Spróbować, czy sos jest dość dobrze doprawiony.
4.Ugotować spaghetti, odcedzić ,wymieszać makaron z połową przygotowanego sosu.
5.Układać po 2 płaty bakłażana, na nich nadzienie ze spaghetti, zwijać w rolady, układać  na posmarowanym sosem żaroodpornym półmisku, polać pozostałym sosem posypać startym serem.
6.W piekarniku nagrzanym do 200 st. C zapiekać potrawę około 20 minut.

Najnowsze komentarze