Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Pokrojone wzdłuż na plastry bakłażany posypać solą . Odstawić na kwadrans, po czym wytrzeć  papierowym  ręcznikiem.
2.Na smarowanej olejem grillowej patelni opiec bakłażanowe plasterki z obu stron, lekko posypać pieprzem. Opiec także na patelni pomidorki koktajlowe.
3.Opiec w piekarniku paprykę, kiedy na skórce pojawią sie brązowe plamy, włożyć do plastikowego woreczka, po chwili obrać paprykę ze skórki. Pokroić w szerokie paski
4.Plasterki bakłażana posmarować serem ricotta, na serze  układać opieczone pomidorki i kawałki opieczonej papryki, doprawić  solą i pieprzem, porwanymi listkami bazylii.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Ricotta

Najnowsze komentarze