Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • 1 bakłażan,
  • 1 cukinia,
  • 1 kulka mozzarelliSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • garść oliwek,
  • puszka pomidorów w przecierze,
  • oregano,
  • sól,
  • pieprz,
  • olej do smażenia,
  • natka pietruszki.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 bakłażan,
  • 1 cukinia,
  • 1 kulka mozzarelliSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • garść oliwek,
  • puszka pomidorów w przecierze,
  • oregano,
  • sól,
  • pieprz,
  • olej do smażenia,
  • natka pietruszki.

Sposób przygotowania:

Bakłażan pokroić w plastry, posypać solą i odstawić na ok godzinę. Przygotować sos pomidorowy. Pomidory lekko w puszce pociąć, wyłożyć do garnka, dodać przyprawy: sól, pieprz, oregano i rozgotować. Bakłażany wypłukać, osączyć na sicie. Cukinię pokroić w podobne plastry i krótko obsmażyć warzywa z obu stron, przekładać na przemian w naczyniu żaroodpornym. Zalać sosem, posypać oliwkami pokrojonymi w plasterki i obłożyć plastrami mozzarelli. Zapiec w piekarniku ok 30 min jeśli jest jedna warstwa dłużej jeśli dwie. Przed podaniem posypać natką.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze