Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Rozgnieść w misce twaróg widelcem.
2.Posiekać umyty i osączony szczypiorek i dodać do twarogu. Doprawić według gustu solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wlać jogurt i wszystko dokładnie wymieszać.
3.Umyć bakłażan i pokroić na plastry o 1 cm grubości. Posolić i odłożyć do osączenia z soku. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem i obsmażyć na oliwie z obu stron.
4.Usmażone plastry osączyć z nadmiaru tłuszczu kładąc na papierowym  ręczniku. Na połowie plastrów kłaść łyżeczką porcje twarogu i pokrojone w plasterki pomidory. Przykrywać pozostałymi plastrami bakłażana. Podawać.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze