Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • na słono

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Bakłażany pokroić w plastry ok. 1 cm grubości, ułożyć na posmarowanym oliwą papierze do pieczenia, ułożonym  na  dnie blachy do pieczenia. Posmarować  bakłażany  z wierzchu odrobiną oliwy, posolić i posypać świeżo zmielonym pieprzem.
2.Zagrzać piekarnik do 180 ° C i piec bakłażany 20 minut przewracając w połowie na drugą stronę.
3.Połowę plastrów posypać z wierzchu startymi migdałami i parmezanem. Dopiec jeszcze przez 5 minut.
4.Podsmażyć na suchej patelni orzeszki pinii i odstawić na bok.
5.Pokroić drobno figi i zmieszać z rodzynkami.
6.Rozgnieść kozi twarożek widelcem
7.Usmażone plastry bakłażana posmarować serkiem, posypać z wierzchu rodzynkami i figami, przykryć plastrami zapieczonymi pod  migdałami z parmezanem.
8.Przed podaniem posypać orzeszkami pinii.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: