Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Bakłażany pokroić w plastry o grubości 2cm, opruszyć solą i pieprzem. Podsmazyć na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju. Od razu wyjmować, dokładnie osączyć i ułożyć w natłuszczonej żaroodpornej salaterce.
Pomidory zanurzyć na chwilę w gorącej wodzie, obrać, pokroić w sporą kostkę i usunąć nasiona. Na tłuszczu ze smażenia bakłażana podsmazyć posiekaną cebulę, pomidory i zmiażdżony ząbek czosnku, przyprawić i polać sosem plastry bakłażana. Piec około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do średniej temperatury. Tuż przed końcem pieczenia posypać startym serem. Podawać z pełnoziarnistym pieczywem.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: