Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Bagietka z kozim serkiem i peperoni

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

  • 1 bagietka tzw. pełnoziarnista,
  • 3 długie papryczki  peperoni,
  • łyżka oliwy extra vergine,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 10 dag twardego koziego sera w plasterkachSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony TercettSer topiony TercettSer topiony Mix FitSer topiony Mix FitSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiŻyczymy smacznego!,
  • gałązka zielonej  pietruszki, sól

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 bagietka tzw. pełnoziarnista,
  • 3 długie papryczki  peperoni,
  • łyżka oliwy extra vergine,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 10 dag twardego koziego sera w plasterkachSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony TercettSer topiony TercettSer topiony Mix FitSer topiony Mix FitSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiŻyczymy smacznego!,
  • gałązka zielonej  pietruszki, sól

Sposób przygotowania:

Peperoni przekroić na pół, usunąć ziarenka, pokroić na małe kawałki.  Rozgrzać oliwę na patelni i  na nie za dużym ogniu smażyć peperoni 5 minut. Dodać posiekany lub wyciśnięty czosnek, posolić i chwilę  poddusić. Zestawić z kuchenki. Bagietkę przekroić  wzdłuż na dwie  duże kanapki. Pokrojony  ser  ułożyć  na bagietce. Na serze  ułożyć podduszone  peperoni i  kawałki gałązki pietruszki. Skropić oliwą z patelni i podawać.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: