Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN


Do posmarowania naczynia:
  • łyżka masła

Do wysypania:
  • 2 łyżki tartej bułki

Do poukładania na wierzchu:
  • 1/4 kostki masła

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Do posmarowania naczynia:
  • łyżka masła

Do wysypania:
  • 2 łyżki tartej bułki

Do poukładania na wierzchu:
  • 1/4 kostki masła

Sposób przygotowania:

1.Ziemniaki  ugotować w łupinach, ostudzić, obrać, przecisnąć przez praskę.
2.Do masy ziemniaczanej dodać pokrojony boczek, jajko i białko, 5 łyżek masła, starty parmezan i oscypek, zieloną pietruszkę,  sól i pieprz. Wymieszać .
3.W posmarowanym masłem i wysypanym tartą bułką  naczyniu ułożyć warstwę ziemniaków, na nich plasterki mozzarelli i wędzonego sera i kolejną warstwę ziemniaków. Wierzch posypać pozostałą tartą bułką, poukładać pokrojone na drobne kawałeczki masło.
4.Zapiekać babkę 45 minut w nagrzanym do temperatury 200 st. C piekarniku.

Poznaj ser użyty w przepisie:

ParmezanOscypekMozzarella

Najnowsze komentarze