Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słodko

  • < 100 PLN

Na 24 porcje:
  • 4jajka,
  • 5łyżeczek cukru,
  • 150 ml białego wina półsłodkiego,
  • 4 łyżeczki żelatyny,
  • 200 ml śmietanki kremówki,
  • po 15 dag jasnych i ciemnych winogron,
  • opakowanie gotowych biszkoptów

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na 24 porcje:
  • 4jajka,
  • 5łyżeczek cukru,
  • 150 ml białego wina półsłodkiego,
  • 4 łyżeczki żelatyny,
  • 200 ml śmietanki kremówki,
  • po 15 dag jasnych i ciemnych winogron,
  • opakowanie gotowych biszkoptów

Sposób przygotowania:

Oddziel żółtko od białek. Żółtka ubij, na parze,z cukremna kremową masę. Kiedy uzyskarz jednolitą konsystencje, ubijać powoli, dolej wino. Zestaw z ognia i lekko przestudź. Białka ubij na sztywną pianę.W oddzielnym garnuszku połącz ubitą na sztywną śmietane z rozpuszczoną w letniej wodzie żelatynie.Dodaj pianę z białek i wszystko dokładnie zmieszaj. Nasmaruj 8 małych filiżanek. do każdej włurz kilka jasnych i ciemnych winogron.Zalej je przygotowanym kremem.Nastepnie posyp dobrze pokruszonymi biszkoptami (lekko wyciskojąc krem).Włóż je do loduwki i dobrze schłodź. Przed podaniem,gdy krem już dobrze zgęstnieje,babeczki wybij z filiżanek.Udekoruj liściami mięty i winogronami paniorowanymi w cukrze
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: