Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

  • 100 gram - szynka gotowana,
  • 125 gram - mąka,
  • 100 gram - ser CheddarSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony SortettSer topiony SortettSer topiony Z borowikamiSer topiony Z borowikamiSer topiony Z paprykąSer topiony Z paprykąŻyczymy smacznego!,
  • 65 gram - mąka kukurydziana,
  • 250 ml - mleko,
  • 1 sztuka - jajko,
  • 2 łyżeczki - masło,
  • 0,5 łyżeczki - soda oczyszczona,
  • 2,5 łyżeczki - proszek do pieczenia

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 100 gram - szynka gotowana,
  • 125 gram - mąka,
  • 100 gram - ser CheddarSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony SortettSer topiony SortettSer topiony Z borowikamiSer topiony Z borowikamiSer topiony Z paprykąSer topiony Z paprykąŻyczymy smacznego!,
  • 65 gram - mąka kukurydziana,
  • 250 ml - mleko,
  • 1 sztuka - jajko,
  • 2 łyżeczki - masło,
  • 0,5 łyżeczki - soda oczyszczona,
  • 2,5 łyżeczki - proszek do pieczenia

Sposób przygotowania:

Do mąki wsypujemy sodę i proszek do pieczenia, wszystko razem mieszamy. Dodajemy ser i pokrojoną drobno szynkę. Mleko mieszamy z jajkiem i roztopionym masłem.Mieszamy razem z suchymi składnikami. Wkładamy do foremek (najlepiej sylikonowych i zapiekamy w rozgrzanym do 80 stopni piekarniku przez ok 30 minut. Smacznego!
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: