Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słodko

  • < 50PLN

Na kruche ciasto:


  • 2 szklanki maki,
  • kostka (20 dag ) masła,
  • ¾ szklanki cukru pudru,
  • żółtko,
  • 2 łyżkiśmietany 18-proc.,
  • szczypta soli.

Na nadzienie:




Do wysmarowania foremek :


  • łyżka masła.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na kruche ciasto:


  • 2 szklanki maki,
  • kostka (20 dag ) masła,
  • ¾ szklanki cukru pudru,
  • żółtko,
  • 2 łyżkiśmietany 18-proc.,
  • szczypta soli.

Na nadzienie:




Do wysmarowania foremek :


  • łyżka masła.

Sposób przygotowania:

1. Zagnieść szybko kruche ciasto z podanych składników, włożyć w foliowym woreczku do lodówki na 30 minut.
2. Po wyjęciu ciasta z lodówki rozwałkować ciasto na grubość  centymetra i wylepić nim posmarowane lekko masłem foremki babeczkowe. Upiec w piekarniku w temperaturze 200 st C na ciemnozłoto. Ostudzić .
3. Pozostawić w całości tyle malin, ile wyszło babeczek, pozostałe maliny rozdrobnić przy pomocy widelca i wymieszać z serkiem.
4. Nałożyć serowe nadzienie do babeczek, wierzch przybrać pozostawionymi malinami.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: