Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

Na babeczki:
  • opakowanie ciasta francuskiego

Na farsz:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na babeczki:
  • opakowanie ciasta francuskiego

Na farsz:

Sposób przygotowania:

1.Przygotować babeczki: rozmrożonym ciastem wylepić  blaszane foremki na babeczki, nakłuć dno ciasta widelcem.
2.Boczek pokroić w drobną kostkę, stopić na patelni, skwarki wyjąć pozostawiając tłuszcz.
3.Na  tłuszczu podsmażyć pokrojone w drobny makaronik pory, dodać  wino i smażyć  dotąd, aż odparuje cały płyn.
4.Podduszone pory i skwarki z boczku nałożyć do babeczek.
5.Jaja wymieszać ze  śmietaną, dodać siekaną zieloną  pietruszkę, sól, pieprz, starty ser ,zalać  tą mieszanką boczek z porami w babeczkach.
6.Piec babeczki w temperaturze 180 st. C przez około 35 minut.
Podawać jako gorącą przystawkę

Poznaj ser użyty w przepisie:

Gouda
Cheddar

Najnowsze komentarze