Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 30 PLN

  • 4 dojrzałe owoce awokado,
  • zielony ogórek,
  • 8 koktajlowych pomidorków,
  • 3 łyżki siekanej zielonej pietruszki,
  • ¾  szklanki pokruszonego sera FetaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąŻyczymy smacznego!,
  • łyżka soku cytrynowego,
  • pieprz, sól

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 4 dojrzałe owoce awokado,
  • zielony ogórek,
  • 8 koktajlowych pomidorków,
  • 3 łyżki siekanej zielonej pietruszki,
  • ¾  szklanki pokruszonego sera FetaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąŻyczymy smacznego!,
  • łyżka soku cytrynowego,
  • pieprz, sól

Sposób przygotowania:

1.Umyte awokado przekroić na połówki i wbijając ostry nóż w pestkę – usunąć  ją. Łyżeczką wydrążyć  także nieco miąższu. Skropić  awokado  sokiem cytrynowym
2.Ogórka zetrzeć na grubej jarzynowej tarce, wymieszać z pokruszoną fetą, zieloną pietruszką, pokrojonymi na połówki koktajlowymi pomidorkami i miąższem awokado, doprawić  solą i pieprzem.
3.Farszem  warzywnym napełniać połówki awokado.

Najnowsze komentarze