Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • bardzo pikantne

  • na słodko

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN


Na sos:
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 4-5 łyżek oliwy
  • pół  łyżeczki musztardy francuskiej
  • pół łyżeczki miodu  lub cukru
  • sól, pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Na sos:
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 4-5 łyżek oliwy
  • pół  łyżeczki musztardy francuskiej
  • pół łyżeczki miodu  lub cukru
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1.Przygotować sos mieszając wszystkie składniki w zakręconym słoiku.
2.Mozzarellę pokroić  w plasterki.
3.Awokado obrać, przekroić  na połówki , wbić nóż w pestkę i usunąć ją. Pozostały miąższ pokroić w plasterki, skropić sokiem cytrynowym.
4.Papryczkę chili posiekać bardzo drobno.
5.Poukładać na półmiseczku na przemian: plasterek awokado, plasterek mozzarelli. Posypać siekaną papryczką, polać sosem, posypać porozrywanymi listkami bazylii. Po 15 minutach podawać sałatkę.

Najnowsze komentarze