Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Aromatyczne naleśniki z kiszoną kapustą

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 50PLN

  • 50 dag kiszonej kapusty,
  • 25 dag mąki,
  • 2 jajka,
  • 1 szklanka mleka,
  • oliwa,
  • suszone grzyby,
  • 10 dag boczku,
  • 10 dag wędzonej kiełbasy,
  • kwaśne powidła śliwkowe lub morelowe,
  • sos sojowy,
  • śmietana,
  • kawałek sera EmmentalerSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony Mix FitSer topiony Mix FitSer topiony Z ziołamiSer topiony Z ziołamiSer topiony Ze szczypiorkiem i cebulkąSer topiony Ze szczypiorkiem i cebulkąŻyczymy smacznego!,
  • sól,
  • świeżo zmielony pieprz,
  • ketchup.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 50 dag kiszonej kapusty,
  • 25 dag mąki,
  • 2 jajka,
  • 1 szklanka mleka,
  • oliwa,
  • suszone grzyby,
  • 10 dag boczku,
  • 10 dag wędzonej kiełbasy,
  • kwaśne powidła śliwkowe lub morelowe,
  • sos sojowy,
  • śmietana,
  • kawałek sera EmmentalerSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony Mix FitSer topiony Mix FitSer topiony Z ziołamiSer topiony Z ziołamiSer topiony Ze szczypiorkiem i cebulkąSer topiony Ze szczypiorkiem i cebulkąŻyczymy smacznego!,
  • sól,
  • świeżo zmielony pieprz,
  • ketchup.

Sposób przygotowania:

Zrobić ciasto naleśnikowe mieszając mąkę z wodą, mlekiem, solą i jajkami. Wylewać po odrobinie na leciutka natłuszczona oliwą patelnię i smażyć z obu stron. Odstawić i trzymać w cieple. Posiekać kiszoną kapustę, zalać wodą, dodać namoczone i posiekane grzyby, przykryć i gotować pół godziny. Odlać i odcisnąć nadmiar wody.

Pokroić boczek w kostkę i podsmażyć na patelni. Dodać tak samo pokrojona kiełbasę i znów podsmażyć. Odlać nadmiar tłuszczu. Dodać skwarki z boczku i kiełbasy do kapusty. Przyprawić do smaku powidłami, sosem sojowym, solą, pieprzem. Wymieszać dokładnie i chwilę dusić.

Nakładać ten farsz na naleśniki i ułożyć je w lekko natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Zalać śmietaną wymieszaną ze startym ementalerem. Zapiekać w temperaturze 160 st. C przez pół godziny.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: