Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • na słono

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier, sól, śmietanę i żółtka oraz  posiekane na drobne kawałki masło. Zagnieść ciasto.
2.Rozwałkować,złożyć  kilkakrotnie i znów rozwałkować. Powtarzać tę czynność  4-5 razy w odstępach 15 minutowych
3.Po raz ostatni rozwałkować ciasto na placek centymetrowej grubości, powycinać  dowolnego kształtu ciastka, posmarować rozbitym z łyżeczką wody jajkiem, posypać obficie startym serem. Piec w nagrzanym do 180 st. C piekarniku około 20 minut.
Doskonałe ciasteczka do wina i piwa.

Najnowsze komentarze