Porady

Mamy już 1321 porad

Poznaj porady dodane przez Seromaniaków. Komentuj, edytuj i twórz nasz skarbiec wiedzy.
1. Publikuj własne artykuły
2. Komentuj i oceniaj
3. Zbieraj punkty

Oceń

Smażenie naleśników bez oleju na patelni

Dodany , autor: jo65jo

Tagi: polska, Mleko, wegetariańska, łagodne, smażenie, Mąka, Oliwa z oliwek, śniadanie, placki i naleśniki

Smażąc naleśniki nieco uciążliwe jest ciągłe natłuszczanie patelni...można inaczej.

Aby nie trzeba było przed kazdym wylaniem na patelnię porcji ciasta nalesnikowego natłuszczać patelni (wlewajac kroplę oleju czy pocierając słonina), należy do wyrobionego ciasta naleśnikowego wlać ze trzy łyzki oleju i wymieszać ponownie ciasto.
Smażąc tak sporządzone ciasto naleśnikowe nie trzeba już dodawać tłuszczu na patelnię. Jest to sposób szybszy i prostrzy i naleśniki nie nasiąkają tłuszczem, jak to może się przydarzyć, gdy ręka nam zadrży i przed wylaniem na patelnię "zwykłego" ciasta wlejemy za dużo np oleju.

Edytuj poradę

Komentarze



Podobne porady: