Porady

Mamy już 1321 porad

Poznaj porady dodane przez Seromaniaków. Komentuj, edytuj i twórz nasz skarbiec wiedzy.
1. Publikuj własne artykuły
2. Komentuj i oceniaj
3. Zbieraj punkty

Dość ważna uwaga, gdy zdaża ci się jeść rozmrożone ryby.

Rozmrażanie wymaga czasu.

Rozmrażana ryba powinna mieć miękkie i elastyczne mięso w jasnym kolorze. Aby nie straciła wartości odżywczych oraz nie zmniejszyła masy należy rozmrażać ryby powoli. Najlepiej zamrożonaą rybe czy filet włożyć do torebki foliowej szczelnie zamykając i umieścić w zimnej wodzie. Jeśli ryba zamrożana  jest w całości można ją umyć w zimnej wodzie, włożyć do naczynia z posoloną wodą i wstawić do lodówki na najniższą półkę. Jeśli chcemy rozmrozić filety z ryb, wystarczy je na sucho, bez zalewania wodą, wstawić do lodówki na najniższą półkę.

Edytuj poradę

Komentarze



Podobne porady: