Porady

Mamy już 1321 porad

Poznaj porady dodane przez Seromaniaków. Komentuj, edytuj i twórz nasz skarbiec wiedzy.
1. Publikuj własne artykuły
2. Komentuj i oceniaj
3. Zbieraj punkty

Oceń

Jak szybko ubić pianę z białek?

Dodany , autor: anula250

Tagi: Cukier, ciasta, torty i ciasteczka, Jajko, chłodzenie / mrożenie, przyjęcie, impreza

Czasami mamy problem z ubiciem piany z białek. Trzeba przestrzegać tylko kilku zasad.

Dobrze ubita piana z białek, gwarancją udanego ciasta.

Należy pamiętać, aby dokładnie oddzielić żółtko od białka, ponieważ nawet niewielka ilość żółtka spowoduje, iż białka się nie ubiją. Aby szybciej ubić pianę z białek, należy dodać do białka szczyptę soli albo miałkiego cukru. Trzeba pamiętać również, aby mikser czy też ręczna trzepaczka były idealnie czyste i bez śladów tłuszczu.

Edytuj poradę

Komentarze



Podobne porady: