Porady

Mamy już 1321 porad

Poznaj porady dodane przez Seromaniaków. Komentuj, edytuj i twórz nasz skarbiec wiedzy.
1. Publikuj własne artykuły
2. Komentuj i oceniaj
3. Zbieraj punkty

Czasem trafia się okazja i można w promocyjnej cenie kupić większą ilość jedzenia – wszystkiego nie zjesz, więc część możesz zamrozić.

Chowając do zamrażarki jedzenie opisz je datą zamrożenia...

W podobny sposób można przez dłuższy czas przechowywać owoce sezonowe, pieczywo, warzywa, nabiał. Chowając do zamrażarki jedzenie opisz je datą zamrożenia – nie wszystkie produkty mogą być jednakowo długo przechowywane w ten sposób.
Oto niektóre przykłady:

  • Baranina - 9 mies.
  • Bażant, gęś, kaczka, tatar - 4 mies.
  • Brzoskwinie, morele, kurczak - 10 mies.
  • Chleb, ciasto, ryby: węgorz, śledź, halibut, łosoś, makrela, szprotka - 3-4 mies.
  • Cielęcina, grzyby, warzywa w tym warzywa strączkowe - 8 mies.
  • Dziczyzna -12 mies.
  • Wieprzowina, kiełbasa, kotlety wieprzowe - 6 mies.
  • Gulasz - 3-6 mies.
  • Kiełbasa smażona - 1-2 mies.
  • Mięso do gotowania - 10-12 mies.
  • Mięso gotowane - 4-6 mies.
  • Mięso mielone tłuste - 2-3 mies.
  • Ryby: dorsz, szczupak, lin, flądra, szczupak i łosoś morski - 5-7 mies.
  • Truskawki, wiśnie - 3 mies.
  • Wołowina - 10-12 mies.
  • Żółty ser - 2-4 mies.

Edytuj poradę

Komentarze



Podobne porady: