Porady

Mamy już 1321 porad

Poznaj porady dodane przez Seromaniaków. Komentuj, edytuj i twórz nasz skarbiec wiedzy.
1. Publikuj własne artykuły
2. Komentuj i oceniaj
3. Zbieraj punkty

Oceń

Gdy chcemy zamrozić uszka lub pierogi

Dodany , autor: slonce

Tagi: Jajko, Masło, łagodne, gotowanie, chłodzenie / mrożenie, kluski i pierogi, obiad, kolacja

Gdy zostaną nam uszka lub pierogi lub chcemy zrobić je na "przyszłość' możemy je w prosty sposób zamrozić.

Kilka sprawdzonych trików i mamy niesklejone i pyszne uszka kiedy tylko chcemy.

Mój sposób na zamrożenie uszek jest taki:
1. Gotuję uszka w osolonej wodzie z dodatkiem 1/4 kostki margarynyprzez 4-5 minuty od wypłynięcia na powierzchnię.
2. Szykuję blaszki lub tacki plastikowe wysmarowane roztopioną margaryną lub olejem,tak by po ugotowaniu uszka czy pierogi nie przykleiły się do nich.
3. Ugotowane uszka wyciagam łyżka cedzakową  i układam w ostępach 1 cm.
4. Czekam aż ostygną,przewracam na drugą stronę.
5. Zimne układam na lnianej ściereczce w półce zamrażalnika.
6. Gdy lekko się zamrożą ,przekładam do woreczka porcjami i wkładam spowrotem do zamrażalnika.
7. Gdy chcę mieć szybki obiad wyciągam je i wrzucam na wrzątek.

Edytuj poradę

Komentarze



Podobne porady: