Forum

Mamy już 11991 zarejestrowanych użytkowników

Mamy 500 tematy na forum.
Ostatnio zarejestrował(a) się ewapro14
Przywitaj się z nią / nim!

Nowy wątek - załóż

Seropedia / Feta

Autor Treść posta
Jacek

Liczba postów: 277

Post opublikowany 2009-09-28 13:43:45

Zapraszamy do dyskusji
Cytuj Zgłoś do moderacji
slonce

Liczba postów: 5339

Post opublikowany 2009-10-03 20:58:30

Ser Feta z grilla

Składniki
1 opakowanie sera feta 1 cebula 1 pomidor Oliwa Vegeta Ziołowa Oregano Sałatka: 1 pomidor kilka oliwek 1 świeży ogórek Vegeta Ziołowa Opis przygotowaniaNa wysmarowanej tłuszczem folii aluminiowej położyć ser obłożony 3 krążkami cebuli, 4 plastrami pomidora bez skóry i posypać Vegetą Ziołową oraz oregano.
Złożyć folię aluminiową w kształt łódeczki i zamknąć szczelnie. Piec 4 - 6 minut na średnio rozgrzanym grillu.

Sałatka. Na sałacie lodowej ułożyć pokrojony świeży ogórek, pomidor bez skórki, oliwki. Polać dresingiem sporządzonym z oliwy, octu winnego, czosnku, cukru i Vegety Ziołowej.
Cytuj Zgłoś do moderacji
podlock

Liczba postów: 17

Post opublikowany 2010-11-03 22:42:05

ja polecam fetę  pokroić w kostki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na głębokim oleju jak frytki - świetna przekąska
Cytuj Zgłoś do moderacji
roamer

Liczba postów: 44

Post opublikowany 2010-11-07 19:57:20

Autor: podlock
ja polecam fetę  pokroić w kostki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na głębokim oleju jak frytki - świetna przekąska

oj trochę mnie moja wyobraźnia panierowanej fety przerazila:) ale moze sprobuje z ciekawosci
Cytuj Zgłoś do moderacji
roamer

Liczba postów: 44

Post opublikowany 2010-11-07 19:58:16

co do fety to mistrz do sałatek z tyńczyniem przepyszna, lub z pomidorkiem, ogóreczniem i sałatka-niebo w gębie:)
Cytuj Zgłoś do moderacji
gaga9758

Liczba postów: 2

Post opublikowany 2011-12-12 18:20:23

Uwielbiam oryginalną,owczą  fetę grecką lub tureckie sery peynir .Feta najlepiej smakuje w sałatce w stylu greckim tzw.choriatki salatas gdzie nie jest pokruszona jak w polskich sałatkach tylko egzystuje w dużym kawałku.Drugim przebojem w mojej rodzinie jest mała  papryka czereśniowa ,którą w sezonie marynuję ,a zimą nadziewam oliwkami , fetą,czosnkiem i trzymam w słoiku z oliwą.  Podobne w smaku sery peynir ,czy to owcze czy kozie , najlepsze są w stanie czystym:) jako przekąska lub w tzwsigara boregi
Gaga z Skład Towarów Różnych
Cytuj Zgłoś do moderacji
Odpowiedz