Hochland Słucha / Dzisiaj na sniadanie jadłam...
| Autor | Treść posta |
|---|---|
jo65jo
Liczba postów: 9514 |
Post opublikowany 2011-03-15 21:27:18 Autor: slonce Autor: jo65jo Autor: slonce Autor: jo65jo a czy ktos postanowił dzis wyrzec sie śniadania? a może i obiadu i kolacji...okazja ku temu jest :) Jolu ja od niedzieli znów zaczęłam dietę i jem tylko 2 razy dziennie po 2 wafle ryzowe z serkiem almette .to jest około 400 kalorii na dzien ......... ojojoj!:( a w jakim celu? schudnięcia ? Ja nie liczyłam kalorii jak postanowiłam pierwszy raz w życiu schudnąć, ale za to...systematyczne posiłki, obfite sniadanie i wczesna kolacja, i...duzo zielonej herbaty, do tego praca w ogródku i 12 kg poszło przez około pół roku...:) Teraz sobie pofolgowałam i podjadam i późno zjem, ale...aby do wiosny...łatwiej o ruch...a jak sie nie siedzi w domu to sie i nie podjada... Pisałam wcześniej, że ja nie najadłabym sie np płatkami z mlekiem...tym bardziej szokujaca jest dla mnie Twoja dieta...nie zazdroszczę:)) 12 kg w pół roku gratulacje ,ja we wrześniu mam wesele brata , a tak w ogóle to dla siebie.......nie jest zle ,przyzwyczajona jestem do takiej diety ... ważne żeby sposób odpowiadał i nie trzeba było sie katować... ja jadłam nawet słodycze:) głównie na koniec śniadania, jeśli już... najbardziej zgubne jest wieczorne jedzenie i podjadanie miedzy posiłkami...własnie teraz sie przekonałam jak sobie pozwoliłam:(
|
slonce
Liczba postów: 5332 |
|
anula250
Liczba postów: 2868 |
Post opublikowany 2011-08-02 21:00:57 Autor: slonce czy jadłyście ser owczy tzw.oscypek, a raczek jego podróbe ?Ja kupiłam w Karpaczu ,pierwszy gryz to zgrzyt zębów i sól. Po schłodzeniu juz tej soli czuć nie było, ale zgrzyt pozostał. Tak, jest taki jakby "tępy", ale mnie bardzo smakuje. Najlepiej smakuje mi korbacz, wówczas nie odczuwa się tego zgrzytu a smak taki sam. :)))
|
lucynako
Liczba postów: 1437 |
Post opublikowany 2011-08-03 09:29:45 Autor: slonce czy jadłyście ser owczy tzw.oscypek, a raczek jego podróbe ?Ja kupiłam w Karpaczu ,pierwszy gryz to zgrzyt zębów i sól. Po schłodzeniu juz tej soli czuć nie było, ale zgrzyt pozostał. ...bo najlepsze oscypki są na Podhalu i na Żywiecczyżnie:)...a wiecie,żenajwiększy na świecie oscypek pochodzi z Żywca? (pisałam już kiedyś o tym).Każdego roku w Żywcu odbywa się imprezaOSCYPEK FEST,na której w obecności mieszkańców Żywiecczyzny oraz turystów "pucony"-robiony jest największy ser owczy na świecie.
|
lucynako
Liczba postów: 1437 |