Hochland Słucha / Dzisiaj na sniadanie jadłam...
| Autor | Treść posta |
|---|---|
lady44
Liczba postów: 100 |
|
MB
Liczba postów: 972 |
Post opublikowany 2008-08-24 14:08:15 Almette śmietankowy z chrupkim pieczywem żytnim. Kanapka posypana kiełkami słonecznika i kiełkami rzodkiewki + odrobina soli czosnkowej. Do tego herbata owocowa, ale nie w trakcie posiłku, tylko ok.pół godziny po nim (wtedy nie rozcieńczamy soków trawiennych). Po prostu dietetycznie i smacznie.
|
lady44
|
agnieszkap32
Liczba postów: 280 |
|
MB
Post opublikowany 2008-08-25 10:45:15 Dzisiaj "nakręcam" poniedziałek i jeszcze nie jadłam śniadania... Dzisiaj jestem złym przykładem :(
Ale zaraz się poprawię: Creme Royal z szynką i mój standarcik i hit, czyli pieczywko chrupie żytnie. Jakiś pomidor się uchował, więc z głodu dziś nie umrę. I jeszcze kiedyś coś naskrobię.
|
lady44
|
mango5
Liczba postów: 212 |
|
mango5
Post opublikowany 2008-09-08 08:34:59 Czy ktoś od rana zajada się serowymi przysmakami, ja przyznam się w weekend zajadałem siępysznymi sałatkami ser zółty, kukurydza,papryka czerwona, groszek i inne dodatki, czerwona fasola, a druga sałatka pyszny sos czosnkowy , serek zółty w kawałeczkach i kukurydza, pyszne.
|
agnieszkap32
Post opublikowany 2008-09-08 13:54:15 W sobotę zrobiłam szpinak z serem. Jeśli ktoś lubi to warzywo, to polecam- smaczne i łatwe danie. Mrożoną porcję szpinaku wyłożyłam na patelnię z 2 łyżkami masła i 4 łyżkami wody. Jak zaczął się rozmrażać dodałam 1/2 kostki rosołowej. Gdy szpinak był gorący dodałam pokrojone na drobne paseczki resztki serów. Miałam w lodówce trzy rodzaje, w tym jeden ostry. Całość wymieszałam, dodałam pieprz i jeszcze 3 minuty poddusiłam pod przykrywką. Pycha:)
|
agnieszkap32
Post opublikowany 2008-09-08 14:02:19 Znam przepis na pyszną sałatkę ala meksykańską z dodatkiem startego sera. Potrzebne składniki: woreczek ryżu ( ugotowany w osolonej wodzie i schłodzony),puszka czerwonej fasoli, 1/2 puszki kukurydzy,po 1/2 czerwonej, zielonej i żółtej papryki, 2 kiszone ogórki, 1/2 czerwonej cebuli, 2 jajka, 10 dag szynki konserwowej, majonez. Szynkę i ugotowane na twardo jajka drobno pokroić, dodać pokrojoną paprykę, kiszone ogorki i cebulę. Wyłożyć ryż, fasolę i kukurydzę.
Wszystkie składniki wymieszać, dodać sól, pieprz i majonez i ponownie wymieszać. Wstawić do lodówki na pol godziny.
|
MB
Post opublikowany 2008-09-08 15:47:04 Uwielbiam takie sałatki na bazie ryżu. Gotuję najczęściej do nich ryż parboiled, bo się nie skleja. Ser lubię pokroić w małe kostki, po prostu startego tak nie czuję. I robię różne warianty tych sałatek: z szynką, z tuńczykiem, a nawet z kurczakiem wędzonym (wtedy dodaję ananasy z puszki pokrojone w kostkę). Reszta dodatków - tak żeby pasowały smakowo. Sałatki zawsze wychodzą pyszne i jest ich dużo :)Ktoś znajomy rozcieńcza majonez z jogurtem, ale mi to zupełnie nie odpowiada, dlatego używam do nich samego majonezu. Robię znacznie rzadziej, niż bym je chciała jeść - ze względu na majonez właśnie.
A dzisiaj dzień zaczęłam od 3 dużych plastrów żółtego sera. Dla dobrego trawienia wypiłam potem czerwoną herbatę. U mnie w zasadzie ser jest "chlebem powszednim" :)))
|
MB
|
mango5
Post opublikowany 2008-09-13 20:09:14 Ja od kilki dni zajadam się serkami firmy Hochland, sery w plastrach gouda, edamski, tylzycki, w opakowaniu,
MB apeluje i agnieszka32 o uczciwe przyznanie sie,czy zostałyście laureatkami konkursu Hochland, nie powinno to być tajemnicą loginy nagrodzonych powinny zostać ukazane ,
|
mango5
|
MB
Post opublikowany 2008-09-15 09:47:01 Autor: mango5 MB apeluje i agnieszka32 o uczciwe przyznanie sie,czy zostałyście laureatkami konkursu Hochland, nie powinno to być tajemnicą loginy nagrodzonych powinny zostać ukazane , [color=red] mango5, litości. Czytaj uważnie, ta informacja już dawno została przekazana w odpowiednim wątku, przecież nikt nie robi z tego tajemnicy. Po prostu wszystko przez to, że Ty absolutnie nie pilnujesz, w którym wątku o czym rozmawiamy, piszesz gdzie popadnie. Pilnuj wątków i szukaj odpowiedzi. To jest wątek śniadaniowy przecież itd[/color]. Dzisiaj na śniadanie skusiłam się na drożdżówkę z budyniem. Nie mam sera, bo wczoraj bardzo późno przyjechałam i teraz nie tylko moja lodówka, ale i ja wołam "jeść!". Może jakiś dobry duszek podrzuci mi chociaż plasterek? ... trójkącik? Nie będę wymagająca ;) - może być cokolwiek co jest serem.
|
batik74
Liczba postów: 349 |
|
MB
|
mango5
Post opublikowany 2008-09-15 19:48:42 Ale jak jest wieczór to nie mogę myśleć o śniadaniu, teraz zamierzam wygłosić wielką serową myśl, ale znowu nie trafie w wątek, czasem tak jest ,że człowiek ma problemy z trafieniem celnym szczególnie na strzelnicy, ja nigdy nawet nie próbowałem ,a Wy, strzelnica, albo inne zajecie typowe dla komandosów, czy policji.
|
MB
Post opublikowany 2008-09-15 21:07:35 Znaleźć odpowiedni wątek na forum to żaden problem. Pisanie gdziekolwiek prowadzi do bałaganu w toku dyskusji, a na to nie możemy sobie pozwolić. Dlatego jeśli istnieje wątek o śniadaniu, czy wątek o sałatkach wpisujemy tam i tylko tam uwagi z tym związane. Inaczej wszystko się miesza, a to przecież nie jakiś bigos czy groch z kapustą, tylko nasze seromańskie forum. Porządek musi być.
|
batik74
Liczba postów: 349 |