Forum

Mamy już 11991 zarejestrowanych użytkowników

Mamy 500 tematy na forum.
Ostatnio zarejestrował(a) się ewapro14
Przywitaj się z nią / nim!

Nowy wątek - załóż

Hochland Słucha / Dzisiaj na sniadanie jadłam...

Autor Treść posta
lady44

Liczba postów: 100

Post opublikowany 2008-08-23 17:25:21

...kanapkę z serem Holland.Była przepyszna. do tego była jeszcze gorąca herbata z cytryną i świeży chleb...umm...pycha
Cytuj Zgłoś do moderacji
MB

Liczba postów: 972

Post opublikowany 2008-08-24 14:08:15

Almette śmietankowy z chrupkim pieczywem żytnim. Kanapka posypana kiełkami słonecznika i kiełkami rzodkiewki + odrobina soli czosnkowej. Do tego herbata owocowa, ale nie w trakcie posiłku, tylko ok.pół godziny po nim (wtedy nie rozcieńczamy soków trawiennych). Po prostu dietetycznie i smacznie.
Cytuj Zgłoś do moderacji
lady44

Post opublikowany 2008-08-24 18:56:37

/Dzsiaj na śniadanie musiałam jeść Nutellę, skończył mi się ulubiony szczypiorkowy Almette.
Na szczęście po południu byłam w Kauflandzie i kupiła zapasy:)
Cytuj Zgłoś do moderacji
agnieszkap32

Liczba postów: 280

Post opublikowany 2008-08-24 22:50:35

Dzisiaj w odwrotnej kolejności- najpierw deser, potem śniadanie. Kawa z szarlotką, jogurt i kanapka sałatą i tartym serem, bo wszystko, co żółte i dobre się skończyło:(
Cytuj Zgłoś do moderacji
MB

Post opublikowany 2008-08-25 10:45:15

Dzisiaj "nakręcam" poniedziałek i jeszcze nie jadłam śniadania... Dzisiaj jestem złym przykładem :(
Ale zaraz się poprawię: Creme Royal z szynką i mój standarcik i hit, czyli pieczywko chrupie żytnie. Jakiś pomidor się uchował, więc z głodu dziś nie umrę. I jeszcze kiedyś coś naskrobię.
Cytuj Zgłoś do moderacji
lady44

Post opublikowany 2008-08-25 12:00:23

Dzisiaj była prawdziwa uczta Hohlandomaniaka : ser w trójkąciki z ciemnym słonecznikowym pieczywem, serek homogenizowany brzoskwiniowy no i do tego gorąca herbata z cytryną
Cytuj Zgłoś do moderacji
mango5

Liczba postów: 212

Post opublikowany 2008-08-25 13:25:49

Zawsze jadam śniadanie w pracy, wtedy przygotowuję pyszne kanapki z serkami Hochland, z szynką ,z papryką, z ziołami uwielbiam.
Cytuj Zgłoś do moderacji
mango5

Post opublikowany 2008-09-08 08:34:59

Czy ktoś od rana zajada się serowymi przysmakami, ja przyznam się w weekend zajadałem siępysznymi sałatkami ser zółty, kukurydza,papryka czerwona, groszek i inne dodatki, czerwona fasola, a druga sałatka pyszny sos czosnkowy , serek zółty w kawałeczkach i kukurydza, pyszne.
Cytuj Zgłoś do moderacji
agnieszkap32

Post opublikowany 2008-09-08 13:54:15

W sobotę zrobiłam szpinak z serem. Jeśli ktoś lubi to warzywo, to polecam- smaczne i łatwe danie. Mrożoną porcję szpinaku wyłożyłam na patelnię z 2 łyżkami masła i 4 łyżkami wody. Jak zaczął się rozmrażać dodałam 1/2 kostki rosołowej. Gdy szpinak był gorący dodałam pokrojone na drobne paseczki resztki serów. Miałam w lodówce trzy rodzaje, w tym jeden ostry. Całość wymieszałam, dodałam pieprz i jeszcze 3 minuty poddusiłam pod przykrywką. Pycha:)
Cytuj Zgłoś do moderacji
agnieszkap32

Post opublikowany 2008-09-08 14:02:19

Znam przepis na pyszną sałatkę ala meksykańską z dodatkiem startego sera. Potrzebne składniki: woreczek ryżu ( ugotowany w osolonej wodzie i schłodzony),puszka czerwonej fasoli, 1/2 puszki kukurydzy,po 1/2 czerwonej, zielonej i żółtej papryki, 2 kiszone ogórki, 1/2 czerwonej cebuli, 2 jajka, 10 dag szynki konserwowej, majonez. Szynkę i ugotowane na twardo jajka drobno pokroić, dodać pokrojoną paprykę, kiszone ogorki i cebulę. Wyłożyć ryż, fasolę i kukurydzę.
Wszystkie składniki wymieszać, dodać sól, pieprz i majonez i ponownie wymieszać. Wstawić do lodówki na pol godziny.
Cytuj Zgłoś do moderacji
MB

Post opublikowany 2008-09-08 15:47:04

Uwielbiam takie sałatki na bazie ryżu. Gotuję najczęściej do nich ryż parboiled, bo się nie skleja. Ser lubię pokroić w małe kostki, po prostu startego tak nie czuję. I robię różne warianty tych sałatek: z szynką, z tuńczykiem, a nawet z kurczakiem wędzonym (wtedy dodaję ananasy z puszki pokrojone w kostkę). Reszta dodatków - tak żeby pasowały smakowo. Sałatki zawsze wychodzą pyszne i jest ich dużo :)Ktoś znajomy rozcieńcza majonez z jogurtem, ale mi to zupełnie nie odpowiada, dlatego używam do nich samego majonezu. Robię znacznie rzadziej, niż bym je chciała jeść - ze względu na majonez właśnie.
A dzisiaj dzień zaczęłam od 3 dużych plastrów żółtego sera. Dla dobrego trawienia wypiłam potem czerwoną herbatę. U mnie w zasadzie ser jest "chlebem powszednim" :)))
Cytuj Zgłoś do moderacji
MB

Post opublikowany 2008-09-09 08:34:34

Dzisiaj na śniadanie zawijam schab naturalny (pieczony) w duże plastry sera. Zwijam to w roladki i jem ze smakiem. Nic więcej mi nie potrzeba, bo tak cudowne połączenie pieści moje podniebienie :))
Cytuj Zgłoś do moderacji
mango5

Post opublikowany 2008-09-13 20:09:14

Ja od kilki dni zajadam się serkami firmy Hochland, sery w plastrach gouda, edamski, tylzycki, w opakowaniu,
MB apeluje i agnieszka32 o uczciwe przyznanie sie,czy zostałyście laureatkami konkursu Hochland, nie powinno to być tajemnicą loginy nagrodzonych powinny zostać ukazane ,
Cytuj Zgłoś do moderacji
mango5

Post opublikowany 2008-09-13 20:10:27

Czy planujecie spotkanie serowych maniaków, powinniśmy zapytać wspaniałą firmę Hochland o pomco w organizacji tego forum
Cytuj Zgłoś do moderacji
MB

Post opublikowany 2008-09-15 09:47:01

Autor: mango5

MB apeluje i agnieszka32 o uczciwe przyznanie sie,czy zostałyście laureatkami konkursu Hochland, nie powinno to być tajemnicą loginy nagrodzonych powinny zostać ukazane ,

[color=red]
mango5, litości. Czytaj uważnie, ta informacja już dawno została przekazana w odpowiednim wątku, przecież nikt nie robi z tego tajemnicy. Po prostu wszystko przez to, że Ty absolutnie nie pilnujesz, w którym wątku o czym rozmawiamy, piszesz gdzie popadnie. Pilnuj wątków i szukaj odpowiedzi. To jest wątek śniadaniowy przecież itd[/color].

Dzisiaj na śniadanie skusiłam się na drożdżówkę z budyniem. Nie mam sera, bo wczoraj bardzo późno przyjechałam i teraz nie tylko moja lodówka, ale i ja wołam "jeść!". Może jakiś dobry duszek podrzuci mi chociaż plasterek? ... trójkącik? Nie będę wymagająca ;) - może być cokolwiek co jest serem.
Cytuj Zgłoś do moderacji
batik74

Liczba postów: 349

Post opublikowany 2008-09-15 10:02:54

ja dzisiaj za chwileczke zrobie nalesniki z serkiem smietankowym i dzemikiem wiśniowym oczywiscie dzemu troszeczke aby nie zniknal smak pysznego serka wiec chetnie dla Ciebie MB tez zrobie
Cytuj Zgłoś do moderacji
MB

Post opublikowany 2008-09-15 17:35:16

Dobry duszek z Ciebie batik74 :) Dziękuję za podkarmienie ;) Mam nadzieję, że za dużo maluszkowi nie podjadłam no i że On jadł ze smakiem. Jakby co zapraszam na jakieś serowe "danie na śniadanie" do mnie :)
Głodnych nakarmić, spragnionych napoić itd. ;))
Cytuj Zgłoś do moderacji
mango5

Post opublikowany 2008-09-15 19:48:42

Ale jak jest wieczór to nie mogę myśleć o śniadaniu, teraz zamierzam wygłosić wielką serową myśl, ale znowu nie trafie w wątek, czasem tak jest ,że człowiek ma problemy z trafieniem celnym szczególnie na strzelnicy, ja nigdy nawet nie próbowałem ,a Wy, strzelnica, albo inne zajecie typowe dla komandosów, czy policji.
Cytuj Zgłoś do moderacji
MB

Post opublikowany 2008-09-15 21:07:35

Znaleźć odpowiedni wątek na forum to żaden problem. Pisanie gdziekolwiek prowadzi do bałaganu w toku dyskusji, a na to nie możemy sobie pozwolić. Dlatego jeśli istnieje wątek o śniadaniu, czy wątek o sałatkach wpisujemy tam i tylko tam uwagi z tym związane. Inaczej wszystko się miesza, a to przecież nie jakiś bigos czy groch z kapustą, tylko nasze seromańskie forum. Porządek musi być.
Cytuj Zgłoś do moderacji
batik74

Liczba postów: 349

Post opublikowany 2008-09-15 21:14:26

Zgadzam sie w 100%.
Jak rozpoczełam z Wami rozmawiać to sama nie wiedziałam co gdzie mam napisac ale teraz sie tym nie martwie, bo jak widze mango majac taka liczbe postow dalej sie nie nauczyl.
Cytuj Zgłoś do moderacji
Odpowiedz