Forum

Mamy już 11991 zarejestrowanych użytkowników

Mamy 500 tematy na forum.
Ostatnio zarejestrował(a) się ewapro14
Przywitaj się z nią / nim!

Nowy wątek - załóż

Seromania / Pierwsi zwycięzcy

Autor Treść posta
lady44

Liczba postów: 100

Post opublikowany 2008-08-15 13:32:38

Kto już został nagrodzony w konkursie Holland??
Gdzie można znaleźć pierwszych zwycięzców?
Cytuj Zgłoś do moderacji
mango5

Liczba postów: 212

Post opublikowany 2008-08-19 15:41:05

Proszę nie liczyć tylko na nagrody, to nie jest istotne liczy się miłość do sera i wspaniałej firmy Hochland, która realizuje te wspniałe konkursy, wycieczka do Paryża to cudowna nagroda.
Cytuj Zgłoś do moderacji
MB

Liczba postów: 972

Post opublikowany 2008-08-20 17:11:28

Ale dobrze by było znać zwycięzców - jeśli są wśród nas, zawsze można im szczerze pogratulować! :)
Cytuj Zgłoś do moderacji
lady44

Post opublikowany 2008-08-23 17:23:50

Autor: mango5
Proszę nie liczyć tylko na nagrody, to nie jest istotne liczy się miłość do sera i wspaniałej firmy Hochland, która realizuje te wspniałe konkursy, wycieczka do Paryża to cudowna nagroda.

No tak Mango, ale człowiek nie żyje samą miłością, nieprawdaż?
Cytuj Zgłoś do moderacji
MB

Post opublikowany 2008-08-24 14:00:01

Bo tak samo ważne są potrzeby ciała, jak potrzeby duszy. W hierarchii potrzeb Maslowa najpierw należy zaspokoić te pierwsze np. fizjologiczne, jak głód (w domyśle "głód serowy" ;) ), bo te drugie przy niezaspokojeniu pierwszych - nie pojawią się.
Cytuj Zgłoś do moderacji
lady44

Post opublikowany 2008-08-24 18:52:08

Człowiek potrzebuje miłości i ... sera
Cytuj Zgłoś do moderacji
mango5

Post opublikowany 2008-08-25 14:19:49

Człowiek kocha i pragnie byc kochanym, ser jest potrzebny nam jak woda na pustyni, jak deszcz w czasie suszy, jak ogród bez kwiatów,
Hochland daje nam siłę i energię do degustowania pysznych serów.
Cytuj Zgłoś do moderacji
lady44

Post opublikowany 2008-08-26 14:56:55

Człowiek kocha i pragnie byc kochanym, ser jest potrzebny nam jak woda na pustyni, jak deszcz w czasie suszy, jak ogród bez kwiatów,

sorry Mango, ale ten twój tekst jest przesada.Podlizywanie się firmie Holland w co drugim zdaniu jest głupie co najmniej.
p.s nie zwracałabym ci na to uwagi, gdyby nie fakt,że moje posty są bezsensowne
Cytuj Zgłoś do moderacji
lady44

Post opublikowany 2008-08-26 14:57:56

Mam nadzieje,że po tych słowach krytyki obustronnej zapanuje między nami wreszcie serowy pokój:)
Cytuj Zgłoś do moderacji
lady44

Post opublikowany 2008-08-26 14:59:18

Autor: lady44
sorry Mango, ale ten twój tekst jest przesada.Podlizywanie się firmie Holland w co drugim zdaniu jest głupie co najmniej.
p.s nie zwracałabym ci na to uwagi, gdyby nie fakt,że piszesz,że moje posty są bezsensowne
Cytuj Zgłoś do moderacji
mango5

Post opublikowany 2008-08-28 09:47:45

Proszę nie cytować tak moich tekstów, wiem,ze wspaniale pisze i jedynie na świecie, ale niedługo wydam tomik serowych wierszy,więc od razu będzie z autografem i dedykacją dla cudownych koleżanek,.
Cytuj Zgłoś do moderacji
MB

Post opublikowany 2008-08-28 11:11:12

Cytujemy, żeby unaocznić Ci, że nie jesteś nieomylny i doskonały...
Buduj swój serowy autorytet ale konkretną wiedzą, zaskocz nas czymś, czego my nie wiemy. Podaj jakiś genialny przepis np., albo opowiedz nam jakąś ciekawostkę o serze. Naprawdę masz pole do popisu, skoro uważasz się za serowego guru... ;)))
Cytuj Zgłoś do moderacji
mango5

Post opublikowany 2008-08-28 13:27:52

Sery to moja specjalność, cytuję także W starożytnym Rzymie udoskonalono umiejętność wytwarzania serów przejętą od Greków. Mleko owcze i kozie pozostawiano aby skwasiło się samo, czasami przyspieszano ten proces mieszając mleko gałązkami z drzewa figowego, dolewając sok figowy lub wrzucając nasion dzikiego ostu".
Kiedyś napiszę książkę o serach,ale najpierw muszę odwiedzić Francję, żebym jak ser dojrzał do tej decyzji.
Cytuj Zgłoś do moderacji
krooliq

Liczba postów: 2

Post opublikowany 2008-08-28 21:22:08

mam pytanie, a właściwie dwa.
Ile projektów jest wyświetlanych na stronie??
Możemy klikać na "myszki" : ostatnio dodane i oceniane oraz najlepiej oceniane.

A jeśli projekt nie jest tym najlepiej ocenianym ( przez pierwsze dwa dni) to gdzie on potem znika.. Jak mogą go odnaleźć inni uzytkownicy???

a tak poza tym, chciałabym się przyłączyć do jednej z wypowiedzi znalezionej przeze mnie na forum.. Wiem, ze biznes projektowy ( w kazdej dziedzinie- samochodach, kosmetykach, ubraniach) opiera sie w duzej mierze na kopiowaniu i udoskonalaniu czyichs pomyslow, ale rany julek - naprawde nie stac nas seromaniakow na wlasna inwencje tworcza???
Dlaczego jest tak wiele bardzo podobnych do siebie pomyslow wsrod projektow opakowan??? Pewnie powinnam byc troche z siebie zadowolona, ze obok wariacji innych projektow znalazlam tez kilka wersji wg mojego pomyslu zrobionych w nasteppnych dniach po moim projekcie...
Cytuj Zgłoś do moderacji
MB

Post opublikowany 2008-08-29 10:19:40

Autor: krooliq

A jeśli projekt nie jest tym najlepiej ocenianym ( przez pierwsze dwa dni) to gdzie on potem znika.. Jak mogą go odnaleźć inni uzytkownicy???

Wchodzisz w "Galerię opakowań" i strzałkami (w lewo, w prawo)odnajdziesz każdy projekt; powinny się ładować po kolei dodawane projekty.

Co do inwencji twórczej niektórych osób, zastanawiam mnie to również - dlaczego łatwiej jest "skopiować", niż stworzyć? Przecież właśnie cała frajda w tym, żeby zrobić projekt wyjątkowy, niepowtarzalny! Taki, jakiego jeszcze nikt nie wymyślił. Zabawa w pudełkowego stwórcę jest taka przyjemna! :)
Cytuj Zgłoś do moderacji
mango5

Post opublikowany 2008-09-02 10:07:52

Tworzę te forum, dbam o jego rozwój, proszę o ciekawą i miłą dyskusję, jak spędzacie ten drugi dzień września, już pierwsze sprawdziany, prace domowe, jak dobrze,że mam to za sobą
Cytuj Zgłoś do moderacji
MB

Post opublikowany 2008-09-03 09:30:46

Codziennie w dorosłym życiu mam jakiś "sprawdzian" i prawdę mówiąc doceniam, że miałam beztroskie dzieciństwo w domu rodzinnym. Takie same warunki tworzę w moim domu i mam nadzieję, że też będzie to kiedyś docenione.
Jednocześnie uważam, że dziecko musi również zetknąć się z problemami i trzeba wskazywać mu drogę, żeby umiało problemy rozwiązywać, a nie robić tego za nie, nie wyręczać dziecka. Bo kiedyś przecież będzie musiało przejąć odpowiedzialność za siebie i swoje decyzje.
Lubię swoją dorosłość, ale lubię również w sobie dziecko :))
Cytuj Zgłoś do moderacji
mango5

Post opublikowany 2008-09-07 15:37:32

Nagrody jak już mówilismy mają być przekazane na szczytne cele, będe o to dbał,żeby tak bylo to wszystko zachowane.
Cytuj Zgłoś do moderacji
mango5

Post opublikowany 2008-09-08 22:36:16

Zakres prac wykonywanych na forum powienien zostać sprecyzowany, przygotowany w sposób odmieniony, coś mi podpowiada nowe pomysły,ale na razie wypróbuję je na kilku forumowiczach, potem ukażę je dla wszystkich, zakres prac zostanie dokladnie przemyślany.
Cytuj Zgłoś do moderacji
mango5

Post opublikowany 2008-09-09 12:41:01

Jak spędzacie te ciepłe, słoneczne popołudnie, jakie macie hobby, czy lubicie czytać ksiażki, jakie ostatnio przeczytaliście.
Cytuj Zgłoś do moderacji
Odpowiedz