Seromania / Pierwsi zwycięzcy
| Autor | Treść posta |
|---|---|
lady44
Liczba postów: 100 |
|
mango5
Liczba postów: 212 |
|
MB
Liczba postów: 972 |
|
lady44
Post opublikowany 2008-08-23 17:23:50 Autor: mango5 Proszę nie liczyć tylko na nagrody, to nie jest istotne liczy się miłość do sera i wspaniałej firmy Hochland, która realizuje te wspniałe konkursy, wycieczka do Paryża to cudowna nagroda. No tak Mango, ale człowiek nie żyje samą miłością, nieprawdaż?
|
MB
|
lady44
|
mango5
|
lady44
Post opublikowany 2008-08-26 14:56:55 Autor: mango5 Człowiek kocha i pragnie byc kochanym, ser jest potrzebny nam jak woda na pustyni, jak deszcz w czasie suszy, jak ogród bez kwiatów, Hochland daje nam siłę i energię do degustowania pysznych serów. sorry Mango, ale ten twój tekst jest przesada.Podlizywanie się firmie Holland w co drugim zdaniu jest głupie co najmniej. p.s nie zwracałabym ci na to uwagi, gdyby nie fakt,że moje posty są bezsensowne
|
lady44
|
lady44
Post opublikowany 2008-08-26 14:59:18 Autor: lady44 Autor: mango5 Człowiek kocha i pragnie byc kochanym, ser jest potrzebny nam jak woda na pustyni, jak deszcz w czasie suszy, jak ogród bez kwiatów, Hochland daje nam siłę i energię do degustowania pysznych serów. sorry Mango, ale ten twój tekst jest przesada.Podlizywanie się firmie Holland w co drugim zdaniu jest głupie co najmniej. p.s nie zwracałabym ci na to uwagi, gdyby nie fakt,że piszesz,że moje posty są bezsensowne
|
mango5
|
MB
Post opublikowany 2008-08-28 11:11:12 Cytujemy, żeby unaocznić Ci, że nie jesteś nieomylny i doskonały...
Buduj swój serowy autorytet ale konkretną wiedzą, zaskocz nas czymś, czego my nie wiemy. Podaj jakiś genialny przepis np., albo opowiedz nam jakąś ciekawostkę o serze. Naprawdę masz pole do popisu, skoro uważasz się za serowego guru... ;)))
|
mango5
Post opublikowany 2008-08-28 13:27:52 Sery to moja specjalność, cytuję także W starożytnym Rzymie udoskonalono umiejętność wytwarzania serów przejętą od Greków. Mleko owcze i kozie pozostawiano aby skwasiło się samo, czasami przyspieszano ten proces mieszając mleko gałązkami z drzewa figowego, dolewając sok figowy lub wrzucając nasion dzikiego ostu".
Kiedyś napiszę książkę o serach,ale najpierw muszę odwiedzić Francję, żebym jak ser dojrzał do tej decyzji.
|
krooliq
Liczba postów: 2 |
Post opublikowany 2008-08-28 21:22:08 mam pytanie, a właściwie dwa.
Ile projektów jest wyświetlanych na stronie?? Możemy klikać na "myszki" : ostatnio dodane i oceniane oraz najlepiej oceniane. A jeśli projekt nie jest tym najlepiej ocenianym ( przez pierwsze dwa dni) to gdzie on potem znika.. Jak mogą go odnaleźć inni uzytkownicy??? a tak poza tym, chciałabym się przyłączyć do jednej z wypowiedzi znalezionej przeze mnie na forum.. Wiem, ze biznes projektowy ( w kazdej dziedzinie- samochodach, kosmetykach, ubraniach) opiera sie w duzej mierze na kopiowaniu i udoskonalaniu czyichs pomyslow, ale rany julek - naprawde nie stac nas seromaniakow na wlasna inwencje tworcza??? Dlaczego jest tak wiele bardzo podobnych do siebie pomyslow wsrod projektow opakowan??? Pewnie powinnam byc troche z siebie zadowolona, ze obok wariacji innych projektow znalazlam tez kilka wersji wg mojego pomyslu zrobionych w nasteppnych dniach po moim projekcie...
|
MB
Post opublikowany 2008-08-29 10:19:40 Autor: krooliq A jeśli projekt nie jest tym najlepiej ocenianym ( przez pierwsze dwa dni) to gdzie on potem znika.. Jak mogą go odnaleźć inni uzytkownicy??? Wchodzisz w "Galerię opakowań" i strzałkami (w lewo, w prawo)odnajdziesz każdy projekt; powinny się ładować po kolei dodawane projekty. Co do inwencji twórczej niektórych osób, zastanawiam mnie to również - dlaczego łatwiej jest "skopiować", niż stworzyć? Przecież właśnie cała frajda w tym, żeby zrobić projekt wyjątkowy, niepowtarzalny! Taki, jakiego jeszcze nikt nie wymyślił. Zabawa w pudełkowego stwórcę jest taka przyjemna! :)
|
mango5
|
MB
Post opublikowany 2008-09-03 09:30:46 Codziennie w dorosłym życiu mam jakiś "sprawdzian" i prawdę mówiąc doceniam, że miałam beztroskie dzieciństwo w domu rodzinnym. Takie same warunki tworzę w moim domu i mam nadzieję, że też będzie to kiedyś docenione.
Jednocześnie uważam, że dziecko musi również zetknąć się z problemami i trzeba wskazywać mu drogę, żeby umiało problemy rozwiązywać, a nie robić tego za nie, nie wyręczać dziecka. Bo kiedyś przecież będzie musiało przejąć odpowiedzialność za siebie i swoje decyzje. Lubię swoją dorosłość, ale lubię również w sobie dziecko :))
|
mango5
|
mango5
|
mango5