Sery - podróże i kultura / Co do sera?
| Autor | Treść posta |
|---|---|
lady44
Liczba postów: 100 |
|
AnUcHnA17
Liczba postów: 3376 |
|
mango5
Liczba postów: 212 |
|
MB
Liczba postów: 972 |
Post opublikowany 2008-08-14 09:30:57 Ser i wino to para idealna. Taki duet sprawdza się zarówno w zaciszu domowym, jak i na wystawnych przyjęciach.
Można kierować się w doborze wina własnym smakiem, ale jeśli na przyjęciu będzie więcej osób warto zastosować prostą zasadę: lekki ser - delikatne wino, intensywniejszy smakowo ser - mocne wino. Ser nie powinien dominować nad dobrym winem, aby nie zabić jego bukietu. Z drugiej strony niejedno przeciętne wino zyskuje przy serze, który może pomóc wydobyć z niego to co najlepsze. Zatem w zasadzie dowolność i jak mi się zdarza - eksperymentowanie z połączeniem smaków. Nos i kubki smakowe to najlepsze testery.
|
mango5
|
MB
Post opublikowany 2008-08-14 14:25:46 Do sera, który się podaje na ciepło natomiast idealnie pasuje zimne piwo.
Poza tym podaje się przecież również sery z dodatkami np. owocowymi (często winogrona), orzechami, krakersami. Wczoraj zjadłam ser żółty z żurawiną niskosłodzoną i jak na mój gust i pierwsze podejście było to połączenie smakowo całkiem niezłe.
|
lady44
|
centaurea
Liczba postów: 1 |
|
lady44
|
mango5
|
lady44
Post opublikowany 2008-08-26 14:50:15 Autor: mango5 Proszę o używanie słów zrozumiałych, nie należy zdrabniać i wpisywać mało istotnych spraw, lady44 Twoje teksty są mało wnoszące do forum, ten co czytam ostatnio o serkach jest zbędny, Mango a niby ty piszesz o ważniejszych rzeczach tak? A te twoje nienaturalne odpowiedzi na każdy wątek? Jeśli mnie coś interesuje i chciałabym o tym pogadać to pisze to na forum, bo od tego ono jest:P Jeśli Ci się to nie podoba to nie odpisuj, nie tylko ty odpisałeś na ten wątek, więc może innych to interesuje...
|
mango5
Post opublikowany 2008-08-27 11:29:17 Moje wypowiedzi są szczere, prosto z serca i wnoszą najwięcej do tego forum, jestem ojcem chrzestnym tego ofrum i jak ktoś określił ,,jak surowy ojciec" nadzoruję wszystko i pilnuję zasad i obyczajów tego wspanaiałego forum, dzięki magicznej firmie Hochland, która jest serową bombą na rynku, tylko ich sery należy kupować i są warte wielkiej uwagi. Najwyższa jakość i klasa serowa na szóstkę.
|
agnieszkap32
Liczba postów: 280 |
Post opublikowany 2008-08-27 16:27:49 Ojciec chrzestny? Surowy ojciec? Mango, litości! Każdy, kto tu zagląda lubi ser, innowacje kulinarne, szuka ciekawych pomysłów lub dzieli się swoimi spostrzeżeniami dotyczącymi serów i serków. Jest miło i ciekawie do chwili, gdy zaczynasz pouczać, upokarzać i mądrzyć się. Spasuj trochę, bo nie o to chodzi:( A moze glodny jesteś? Ser na poprawę nastroju?:)Pozdrawiam serowo:)
|
MB
Post opublikowany 2008-08-27 16:38:03 Autor: mango5 Moje wypowiedzi są szczere, prosto z serca i wnoszą najwięcej do tego forum, Najwięcej...postów oczywiście. Bo poza tym styl, w jakim prowadzisz dyskusje zazwyczaj mi nie odpowiada. Są na forach ogólne zasady, należy je respektować. W innym przypadku - złośliwości i udowadnianie wszystkim na siłę Twojej "serowej mocy" pozostaną przemilczane lub zignorowane przez pozostałych forumowiczów. Ocenę stylu wypowiedzi, ich "wkładu" w kampanię serową należy pozostawić organizatorom konkursu. Każdy głos się liczy i nie ma ważnych i ważniejszych! W obronie tych, co się boją odezwać pisałam ja - MB ;)) Uprasza się o wyluzowanie mango5!!! Nie stresuj nas po prostu, bo my chcemy się dobrze bawić.
|
mango5
|
mango5
Post opublikowany 2008-08-28 09:25:09 Proszę zachować zasady tego forum i nie atakować mojej wiedzy i serowego wyczucia, staram się aby tutaj byłą przyjazna atmosfera ,a Wam MB i agnieszko32 zależey tylko na złościwościach, zapraszam wszystkich na tosty może Wam się nastrój poprawi. Jestem tutaj najbardziej fachową osobą do merytorycznej dyskusji na forum. Wkłądam całą duszę w te forum i serce.
|
MB
Post opublikowany 2008-08-28 11:05:55 Autor: mango5 Proszę zachować zasady tego forum i nie atakować mojej wiedzy i serowego wyczucia, staram się aby tutaj byłą przyjazna atmosfera ,a Wam MB i agnieszko32 zależey tylko na złościwościach, zapraszam wszystkich na tosty może Wam się nastrój poprawi. Jestem tutaj najbardziej fachową osobą do merytorycznej dyskusji na forum. Wkłądam całą duszę w te forum i serce. 1. Błąd na błędzie i błędem pogania. 2. Nie znoszę złośliwości! I nikt poza Tobą chyba tak nie odebrał moich wypowiedzi. 3. Za zaproszenie na tosty dziękuję - może umówię się z agnieszka32 :)) 4. Co do dwóch ostatnich zdań mam wątpliwości... Żeby czegoś wymagać, należy dać DOBRY przykład. Dobrą atmosferę twórzmy wspólnie. Z humorem, serowe siostry i bracia!!!
|
mango5
|
MB
|
lady44