Forum

Mamy już 11992 zarejestrowanych użytkowników

Mamy 500 tematy na forum.
Ostatnio zarejestrował(a) się Apozjopeza
Przywitaj się z nią / nim!

Nowy wątek - załóż

Seromania / Stop plagiatom przepisów!

Autor Treść posta
MB

Liczba postów: 972

Post opublikowany 2009-07-01 17:38:07

Wiadomym czynię, że plagiaty na Seromanii to chleb powszedni.
Przepisy, a nawet zdjęcia.
O ile pierwsze krążą w internecie i literaturze w różnej postaci i pod różnymi nazwami, tak zdjęcia są własnością ich autorów, bez zgody których zamieszczenie zdjęcia jest nielegalne.
Więcej inwencji plagiatorom życzę.
Cytuj Zgłoś do moderacji
nina_s

Liczba postów: 1028

Post opublikowany 2009-07-01 18:31:11

Tylko jak je znaleźć w całej masie tego wszystkiego....
trzeba by moderator zajał się porzadkowaniem takich spraw.
W konkursach kasi trzeba było wysłac inne fotki dokumentujace,że ta jest twoja z fragmentam pomieszczenia , talerz na którym było zdjęcie - to da się zrobić
Cytuj Zgłoś do moderacji
zombinka

Liczba postów: 398

Post opublikowany 2009-07-01 19:47:37

Moje drogie!
czasem jak sie nie ma aparatu a chce się cos pokazac net jest naprawde niezastapiony.
Jesteśmy tylko ludźmi, a ludzie uczą się na błędach...
Doczepiłyscie sie plagiatów....może to i złe, ale przecież nie sprzedajesz tego....
Poza tym zobaczcie ilu jest nowych użytkowników jak zaczyna się nowy miesiąc....?
A ilu starych zostaje?
Przykro mi, ze osądzacie nie wiedząc do końca jak sprawa wygląda....
Ktos jak zagarnie nagrode miesiaca, to juz wiecej się nie pokazuje...
Cytuj Zgłoś do moderacji
MB

Post opublikowany 2009-07-01 20:03:13

Autor: zombinka
Moje drogie!
czasem jak sie nie ma aparatu a chce się cos pokazac net jest naprawde niezastapiony.
Doczepiłyscie sie plagiatów....może to i złe, ale przecież nie sprzedajesz tego....
Poza tym zobaczcie ilu jest nowych użytkowników jak zaczyna się nowy miesiąc....?
A ilu starych zostaje?

To ja, ja konkretnie się doczepiłam.
Uważam, że to nie sztuka wcisnąć Ctrl+C i Ctrl+V i poprzenosić przepisy "żywcem" z jednego serwisu na drugi.
Ode mnie prywatnie - ban za takie rozwiązanie + zamiast komentarza przy przepisie - link do odpowiedniej strony.

Nie potępiam użytkowników, którzy są nastawieni na nagrodę - to czyste zasady: wygrywa, czyli osiąga to, czego chce i ucieka dalej, być może na inny serwis po inną nagrodę.
Cytuj Zgłoś do moderacji
zombinka

Post opublikowany 2009-07-01 20:20:49

Autor: MB
Autor: zombinka
Moje drogie!
A ilu starych zostaje?

To ja, ja konkretnie się doczepiłam.
Uważam, że to nie sztuka wcisnąć Ctrl+C i Ctrl+V i poprzenosić przepisy "żywcem" z jednego serwisu na drugi.
Ode mnie prywatnie - ban za takie rozwiązanie + zamiast komentarza przy przepisie - link do odpowiedniej strony.

Nie potępiam użytkowników, którzy są nastawieni na nagrodę - to czyste zasady: wygrywa, czyli osiąga to, czego chce i ucieka dalej, być może na inny serwis po inną nagrodę.

szczerze jestem laikiem w takich sprawach i nawet nie umiem uzywac takich skrótów, ale dzieki za podpowiedz.:)
Cytuj Zgłoś do moderacji
zombinka

Post opublikowany 2009-07-01 20:23:13

a po drugie to nie nowi uzytkownicy a "pazerność" przez duże P
Cytuj Zgłoś do moderacji
nina_s

Post opublikowany 2009-07-01 20:56:56

O przepraszam, ja dostałam nagrodę, i wciąż tu jestem :-)
Jeśli chodzi o przepisy np. ktos się napracuje, zeby przyrządzic jakies ekstra danko, zrobi fotki....
a ktos inny mu zabierze i sprytnie wykorzysta... to chyba jest pazerność i zwykłe oszustwo.
I nie popieram tego...mam prawo do własnego zdania.
Cytuj Zgłoś do moderacji
dorka

Liczba postów: 119

Post opublikowany 2009-07-01 23:36:20

ale weszłam w odpowiedniej chwili:)Ja tu też jeszcze bywam,chociaż trochę rzadziej bo są wakacje :) i choć zgarnęłam trochę nagród to zaglądam tu jeszcze:)
Ostatnio starałam się odgadnąć zagadkę MB - no niestety nie mam tyle wprawy co inni i nie zdążyłam
odpowiedzieć :(.
Często przeglądam galerię z projektami i przepisy serowe.
Cytuj Zgłoś do moderacji
MB

Post opublikowany 2009-07-02 11:12:28

Dostrzegłam pewien "problem". Nie rozumiem, dlaczego niby pisać tyko o rzeczach miłych i przyjemnych.
Po prostu niech się to nie powtarza i będzie ok.
zombinko, bez urazy.
Przymykać oko i dawać przyzwolenie - to byłoby nie w moim stylu.
Poza tym - problemy są po to, żeby je rozwiązywać.
Cytuj Zgłoś do moderacji
zombinka

Post opublikowany 2009-07-02 22:40:43

ok
wszyscy wszystko zrozumieli:)
zaczynamy nowy miesiąc:)
mam ostatnio trudne dni
Cytuj Zgłoś do moderacji
MB

Post opublikowany 2009-07-03 08:21:13

Pewnie znowu z czymś wyskoczę, ale jest taka herbatka Bio - Active "Na trudne dni". Może warto spróbować?
Tylko, że ona dotyczy PMS konkretnie, nie wiem, na ile na inne trudne dni by się sprawdziła.
Cytuj Zgłoś do moderacji
julciaxxx

Liczba postów: 560

Post opublikowany 2009-07-30 15:17:50

czy nie wiecie kiedy będą wyłonieni zwycięzcy bardzo mi na tym zależy :)
Cytuj Zgłoś do moderacji
agataxxx

Liczba postów: 1325

Post opublikowany 2009-07-31 08:09:40

oj nie wiem Julcia pewnie dzisiaj albo jutro tak mi się wydaje
Cytuj Zgłoś do moderacji
MB

Post opublikowany 2009-07-31 08:42:59

agataxxx vel julciaxxx vel Anuchna jak się nie trudno domyśleć... Ile masz już kont na Seromanii? :-p

Dziwne, że na tym serwisie dopuszczalne jest: dodawanie uznań samemu sobie, punktowanie swoich przepisów i dodawanie samemu sobie komentarzy - to kolejna sugestia dla Moderatora - lepiej by było tę opcję zablokować.

Dziewczyno, Ty nie masz umiaru po prostu. Ciekawe, ile dzisiaj postów nabijesz, ostatni Twój rekord to chyba coś około 100.

Przynajmniej mogłabyś bez błędów pisać.
Teraz się zastanawiam, czy Ty tę maturę w ogóle zdałaś... :-p
Cytuj Zgłoś do moderacji
MB

Post opublikowany 2009-07-31 08:43:54

To miało być dokładnie tak:

[color=red][font=big]agataxxx vel julciaxxx vel Anuchna jak się nie trudno domyśleć... Ile masz już kont na Seromanii? :-p

Dziwne, że na tym serwisie dopuszczalne jest: dodawanie uznań samemu sobie, punktowanie swoich przepisów i dodawanie samemu sobie komentarzy - to kolejna sugestia dla Moderatora - lepiej by było tę opcję zablokować.

Dziewczyno, Ty nie masz umiaru po prostu. Ciekawe, ile dzisiaj postów nabijesz, ostatni Twój rekord to chyba coś około 100.

Przynajmniej mogłabyś bez błędów pisać.
Teraz się zastanawiam, czy Ty tę maturę w ogóle zdałaś... :-p[/font][/color]
Cytuj Zgłoś do moderacji
nina_s

Post opublikowany 2009-07-31 11:43:38

Ja również uważam, że generowanie kolejnych kont, żeby wziąść udział w konkursie jest niefortunne.
Chciałabym ,aby moje nowe projekty wzieły udział w konkursie - więc muszę zakładać nowe konta???

I tak własnie zaśmieca się sieć... nie mówiąc o pokusie nabijania sobie uznań....
oczywiscie korzystanie z tego jest conajmniej niesmaczne - ludzie nie maja honoru!
Cytuj Zgłoś do moderacji
agataxxx

Liczba postów: 1325

Post opublikowany 2009-07-31 12:22:21

MB[color=red] jeżeli chcesz mieć więcej kont to zakładaj je a nie zazdrość komuś innemu poza tym pomyliłaś się moja droga julciaxxx to moja znajoma a o moją maturę to ty się nie martw [/color]
Cytuj Zgłoś do moderacji
julciaxxx

Post opublikowany 2009-07-31 12:35:35

aaaa MB i byłabym zapomniała ty też nabijasz pełno postów i co??? i nikt nie zwraca na to uwagi tylko Tobie coś niepasuje jeżeli chcesz to też cały czas na forum i ty też będziesz miała szansę wygrać hmmm?
Cytuj Zgłoś do moderacji
julciaxxx

Post opublikowany 2009-07-31 12:38:25

daj agaciexxx spokój
Cytuj Zgłoś do moderacji
julciaxxx

Post opublikowany 2009-07-31 12:39:39

MB każdy stara się wygrać ale czy należy od razu go osądzać o twożenie 5 kont ???
Cytuj Zgłoś do moderacji
Odpowiedz