Forum

Mamy już 11992 zarejestrowanych użytkowników

Mamy 500 tematy na forum.
Ostatnio zarejestrował(a) się Apozjopeza
Przywitaj się z nią / nim!

Nowy wątek - załóż

Seromania / SER - NA ZDROWIE!

Autor Treść posta
AnUcHnA17

Liczba postów: 3376

Post opublikowany 2009-11-24 18:30:32

Autor: AnUcHnA17
Faktycznie kiedy ser przed zjedzeniem jakiś czas leży w temperaturze pokojowej to jest lepszy.
np. ser gouda- kiedy jest w temp. pokojowej ma bardziej maślany smaki i jest mięciutki.

ja np. ser smażony trzymię na blacie w kuchni, w lodówce robi się teardy i tak jakby traci smak

dziś teściowa zrobiła pyszny ser smażony. zdrowy bo domowy ;-)))
Cytuj Zgłoś do moderacji
AnUcHnA17

Post opublikowany 2009-12-01 13:42:15

Hochlander – sery naturalnie dojrzewające

Oferta Hochland Polska została wzbogacona o nową linię serów Hochlander wyprodukowanych ze szczególną dbałością o jakość. Hochlander to sery naturalnie dojrzewające, czego najlepszym dowodem są duże, niezwykle apetyczne dziury i wyjątkowo delikatna konsystencja. Co ważne, wielbiciele serów mają do wyboru 3 charakterystyczne i wyraźnie wyczuwalne smaki:

- łagodnie orzechowy
- z papryką i chili
- z czosnkiem niedźwiedzim

Smaki serów Hochlander to prawdziwa innowacja na polskim rynku. Hochland jako pierwszy może zaoferować sery naturalnie dojrzewające z dodatkiem papryki i chili oraz czosnku niedźwiedziego. Hochlander stanowi znakomitą propozycję dla wszystkich tych, którzy cenią połączenie najwyższej jakości serów z oryginalnymi kompozycjami smakowymi i delikatną konsystencją.

Sery naturalnie dojrzewające Hochlander jako pierwsze w ofercie Hochland Polska oferowane są w blokach. Dostępność serów za sklepową ladą sprawia, że od teraz każdy może poprosić o dowolną ilość swojego ulubionego, świeżego sera.
Oczywiście sery Hochlander dostępne są także w pudełkach – w opakowaniu 150g posiadającym mechanizm wielokrotnego otwierania i zamykania.

Zapraszamy do spróbowania pysznych i wyjątkowych serów Hochlander.
Cytuj Zgłoś do moderacji
AnUcHnA17

Post opublikowany 2009-12-21 17:15:46

żółty ser zmniejsza ryzyko chorób oczu między innymi zaćmy!

Cytuj Zgłoś do moderacji
olka20006

Liczba postów: 906

Post opublikowany 2010-01-29 13:13:03

Witam!wczoraj na wczesna kolacyjke zrobilam tortillę z kurczakiem i serem topionym i zółtym+soso czosnkowy-pyychaaa.Dziś rano tylko jabłuszko ci bym wyrzutów sumienia nie miała:):)
Cytuj Zgłoś do moderacji
zombinka

Liczba postów: 398

Post opublikowany 2010-01-29 15:17:58

po takiej kolacji...jablko jest wystarczajace...:)
Cytuj Zgłoś do moderacji
slonce

Liczba postów: 5340

Post opublikowany 2010-02-02 15:51:03

ser na zdrowie i na poprawienie humoru
Cytuj Zgłoś do moderacji
slonce

Post opublikowany 2010-02-19 12:36:37

Autor: slonce
ser na zdrowie i na poprawienie humoru

NIE MA CO SER NAPRAWDĘ DZIAŁA NA POPRAWIENIA HUMORU WŁAŚNIE POCZYTAŁAM SOBIE NASZE SPRAWOZDANIA ZE SPOTKANIA SUPER ,KAŻDEMU SIĘ PODOBAŁO I OBY TAK DALEJ .
POZDRAWIAMY ZAŁOGĘ OBECNĄ NA SPOTKANIU I TYCH ,KTÓRYCH NIE MIELIŚMY OKAZJI POZNAC .
Cytuj Zgłoś do moderacji
slonce

Post opublikowany 2010-03-10 14:00:57

ser na zdrowie ja dzisiaj zrobiłam pierożki z serem .
Cytuj Zgłoś do moderacji
lucynako

Liczba postów: 1442

Post opublikowany 2010-03-10 18:47:08

ser na zdrowie ja dzisiaj zrobiłam pierożki z serem .[/quote - oj ,zjadłabym takich pierożków,gdyby mi ktoś zrobił - uwielbiam pierogi z każdym nadzieniem :)
Cytuj Zgłoś do moderacji
slonce

Post opublikowany 2010-03-10 19:19:34

Autor: lucynako
ser na zdrowie ja dzisiaj zrobiłam pierożki z serem .[/quote - oj ,zjadłabym takich pierożków,gdyby mi ktoś zrobił - uwielbiam pierogi z każdym nadzieniem :)

zapraszam jeszcze zostały...........
Cytuj Zgłoś do moderacji
jo65jo

Liczba postów: 9519

Post opublikowany 2010-10-03 23:32:09

w obecnych czasach prawie wszystko nie jest zdrowe: wędliny, owoce...i jak sie dobrze zastanowić, to...właśnie SER jest jeszcze najzdrowszy...
a, że poprawia humor?  owszem nawet rozsmiesza, bo inaczej...skąd by sie wzięło przysłowie: "Śmiać sie jak glupi do sera" ??? (mam nadzieję że poprawia humor mądrym też :)))))
Cytuj Zgłoś do moderacji
jo65jo

Post opublikowany 2010-10-03 23:34:03

Autor: AnUcHnA17

żółty ser zmniejsza ryzyko chorób oczu między innymi zaćmy!

a to ciekawe:)) przerzucam sie całkiem na żółty ser....bo cos juz sie zaczyna dziać ze ślipkami :(   :))))

Cytuj Zgłoś do moderacji
lilka80

Liczba postów: 2073

Post opublikowany 2010-10-07 11:20:32

Autor: jo65jo
w obecnych czasach prawie wszystko nie jest zdrowe: wędliny, owoce...i jak sie dobrze zastanowić, to...właśnie SER jest jeszcze najzdrowszy...
a, że poprawia humor?  owszem nawet rozsmiesza, bo inaczej...skąd by sie wzięło przysłowie: "Śmiać sie jak glupi do sera" ??? (mam nadzieję że poprawia humor mądrym też :)))))

serek na poprawę humoru - niezła diagnoza :) wazne że skuteczne :) Oby

Cytuj Zgłoś do moderacji
jo65jo

Post opublikowany 2010-10-10 22:05:51

dziś odkryłam nowy gatunek sera...w lodówce zrobił mi się : feta pleśniowa :)))
Cytuj Zgłoś do moderacji
Odpowiedz