Seropedia / Grand Ribeaupierre
| Autor | Treść posta |
|---|---|
Waldeck
Liczba postów: 1 |
Post opublikowany 2011-07-01 12:50:01 Witam
Jeżeli chodzi o ser Grand Ribeaupierre to przede wszystkim nie jest produkowany w Itali tylko we Francji (Alzacja), jeżeli ktoś robi go gdzie indziej i używa tej nazwy robi to nielegalnie. Co jeszcze, cała produkcja jest z mleka pasteryzowanego, naturalny z przyprawami i wędzony, z mleka niepasteryzowanego robiony jest tylko ser naturalny jeżeli są takie zamówienia. Skąd to wiem? Ponieważ jestem serowarem, który go produkuje. Pozdrawiam wszystkich.
|
anula250
Liczba postów: 2868 |
Post opublikowany 2011-07-01 14:30:58 Autor: Waldeck Witam Jeżeli chodzi o ser Grand Ribeaupierre to przede wszystkim nie jest produkowany w Itali tylko we Francji (Alzacja), jeżeli ktoś robi go gdzie indziej i używa tej nazwy robi to nielegalnie. Co jeszcze, cała produkcja jest z mleka pasteryzowanego, naturalny z przyprawami i wędzony, z mleka niepasteryzowanego robiony jest tylko ser naturalny jeżeli są takie zamówienia. Skąd to wiem? Ponieważ jestem serowarem, który go produkuje. Pozdrawiam wszystkich. Rzeczywiście w "Seromaniakowej" seropedii wkradł się błąd jeśli chodzi o Państwo (sprawdziłam w encyklopedii) rzeczywiście jest to Francja. Jeśli chodzi o resztę informacji są prawidłowe. Może zdanie dot. rodzaju mleka jest skonstruowane troszkę nielogicznie, ale po jego przeczytaniu wiadomo o co chodzi. :) Pozdrawiam
|