Forum

Mamy już 11991 zarejestrowanych użytkowników

Mamy 500 tematy na forum.
Ostatnio zarejestrował(a) się ewapro14
Przywitaj się z nią / nim!

Nowy wątek - załóż

Dziecięce przysmaki / nasze dzieci:)

Autor Treść posta
kochanyptysiu

Liczba postów: 1396

Post opublikowany 2010-11-16 14:54:28

moze pogadamy o naszych pociechach,co nas u nich cieszy a  z czym mamy problemy(na poczatek prosze sie pochwalic iloscia,plcia i wiekiem:)
Cytuj Zgłoś do moderacji
aniarozen

Liczba postów: 259

Post opublikowany 2010-11-25 13:51:10

Jeloł! Mam córeczkę, ma na imię Lena i ma 14 miesięcy. Jest bardzo fajnym małym bystrzakiem, ale ma kłopot z agresją. U nas w domu wszyscy spokojni niczym święci, a ona nerwus i już. Podobno to taki wiek, że bobas nie może sobie poradzić z nadmiarem emocji i stąd takie bezzasadne rzucanie na podłogę, gryzienie czego popadnie (łącznie z mamą) itp sceny. Cierpliwie czekam aż wyrośnie:)
Cytuj Zgłoś do moderacji
lilka80

Liczba postów: 2073

Post opublikowany 2010-11-25 13:59:06

ja mam syna 15-miesięcznego - małego łobuziaka :)))
Cytuj Zgłoś do moderacji
aniarozen

Post opublikowany 2010-11-26 00:45:20

To mamy dzieciaczki w prawie równym wieku:) Każdy okres przynosi mnóstwo niespodzianek, ale teraz moja pociecha zaskakuje mnie maksymalnie. Może dzieje się tak dlatego, że to moje pierwsze dziecko, ale Lena czasem potrafi mnie powalić na łopatki swoimi pomysłami i energią:)))
Cytuj Zgłoś do moderacji
lilka80

Post opublikowany 2010-11-26 08:36:35

Autor: aniarozen
To mamy dzieciaczki w prawie równym wieku:) Każdy okres przynosi mnóstwo niespodzianek, ale teraz moja pociecha zaskakuje mnie maksymalnie. Może dzieje się tak dlatego, że to moje pierwsze dziecko, ale Lena czasem potrafi mnie powalić na łopatki swoimi pomysłami i energią:)))

Mój synek ma równiez bardoo dużo enargii - biega - bo tego nie da sie nazwaś chodzeniem czy spacerowaniem, jak "wolny elektron", mógłby obdzielić wszystkich domownikówswoją szaleńczą radością.

Cytuj Zgłoś do moderacji
aniarozen

Post opublikowany 2010-11-26 12:57:55

U mnie to samo. Zastanawiam się nad zamontowaniem zderzacza hadronów;)) Tylko moja jeszcze nie chodzi - tzn łazi jak zombi jak ma nastrój, a tak to zasuwa na kolanach. Najśmieszniejsze jest to, że jak złapie cug to chodzi cały dzień, a później kilka dni tylko na czworaka. Ale radocha z niej jest wielka - cały czas się śmieje. Rzadko słyszymy u niej płacz - chyba, że ma niekontrolowane spotkanie np. ze stołem. Chciałabym mieć tyle energii - mój dzień wyglądałby wtedy inaczej:)))
Cytuj Zgłoś do moderacji
kusza23

Liczba postów: 14

Post opublikowany 2010-12-13 10:07:59

Moja ma 2 latka a w nocy ciągle się budzi i woła mleka. Co mam zrobić żeby jątego oduczyć?
Cytuj Zgłoś do moderacji
anula250

Liczba postów: 2868

Post opublikowany 2010-12-13 10:17:10

Autor: kusza23
Moja ma 2 latka a w nocy ciągle się budzi i woła mleka. Co mam zrobić żeby jątego oduczyć?

Pomału stopniowo wydłużać czas karmienia. Zależy też jakie mleko podajesz i zagęść to mleko kaszką (ja tak robię) kupuję wielozbożową na dobry sen firmy bobov.... 

Cytuj Zgłoś do moderacji
lilka80

Post opublikowany 2010-12-13 10:23:27

Autor: kusza23

Ja gdy oduczałam syna jedzenia w nocy (miał wtedy może 7 miesięcy), podawałam mu wode zamiast mleka w nocy i to tylko kilka łyczków potrzebował. Dziecko nie musi jeść w nocy - szczególnie jak jest już takie "duże". To nie głód ja budzi, tylko przyzwyczajenie do ssania :)) Pozodzenia.

Cytuj Zgłoś do moderacji
karoB

Liczba postów: 2

Post opublikowany 2011-01-21 17:10:35

Witam wszystkich rodziców :)
Jestem mamą 7 letniego Szymonka i 2 letniego Rafałka.
Cytuj Zgłoś do moderacji
lilka80

Post opublikowany 2011-01-21 17:21:05

Autor: karoB
Witam wszystkich rodziców :)
Jestem mamą 7 letniego Szymonka i 2 letniego Rafałka.

ja mam prawie 1,5-rocznego kochanego mojego chłopczyka :) więc chyba mam synków z jednego rocznika 2009 :) jest nas - młodych mam - tutaj na forum więcej :)

Cytuj Zgłoś do moderacji
iwona72a

Liczba postów: 4

Post opublikowany 2011-01-27 19:52:03

Witam serdecznie :) Ja mam już duże dzieciaki, ale za to jestem młodą babcią, która ma 9 miesięczną wnuczke ;) Dominika jest  bardzo ruchliwa i dużo je ;) mała złośnica :) Pozdrawiam wszystkie mamusie. :)
Cytuj Zgłoś do moderacji
jo65jo

Liczba postów: 9519

Post opublikowany 2011-01-27 19:54:15

a mój wnusio ma 7 miesiecy...juz zaczyna cwaniakować...oj szybko teraz te dzieciaki się rozwijają :))))
Cytuj Zgłoś do moderacji
jo65jo

Liczba postów: 9519

Post opublikowany 2011-01-27 19:56:02

Autor: jo65jo
a mój wnusio ma 7 miesiecy...juz zaczyna cwaniakować...oj szybko teraz te dzieciaki się rozwijają :))))

zapomniałam dodać , że apetyt to ma...czasem az wierzyć mi sie nie chce, że takie małe dziecko może tyle zjeść...oprócz butli...rwie sie do wszystkiego, co my jemy:)

Cytuj Zgłoś do moderacji
agula123

Liczba postów: 16

Post opublikowany 2011-02-23 09:27:00

witam, jestem nowa na forum ale co do naszych pociech to też mam synka który ma juz w tej chwili prawie 5 lat ale jest takim juz cwaniaczkiem, że wie kiedy może przechwycić coś słodkiego do zjedzenia :) Uwielbia słodkie a ja nie potrafię mu odmówić. Wiadomo staram się mu ograniczać ale ciężko go przekonać.
Może ktoś z was potrafi poskromić takiego ciasteczkowego potforka :)
Cytuj Zgłoś do moderacji
Odpowiedz