Hochland Słucha / KOBIETA POTRAFI
| Autor | Treść posta |
|---|---|
agnieszkap32
Liczba postów: 280 |
Post opublikowany 2008-10-23 20:49:55 Jesień coraz mniej złota, bardziej zimna, mokra i dżdżysta, coraz mniej słońca, które poprawia humor, stąd mój pomysł na nowy wątek, gdzie możemy się pochwalić naszymi małymi sukcesami, talentami, czy drobnymi kroczkami do doskonałości:)
Zaczynam:))) 1- Zapisałam się na kurs języka angielskiego, gdzie, chociaż jestem najbardziej wiekową osobą, staram się jak mogę, by nadążyć za młodymi umysłami:) Tylko jakieś drobne błędy gramatyczne zaliczyłam:) 2- Trenuję moją cierpliwość wobec męża, który zasłużył na tytuł LENIA ROKU:( Na razie tyle:) W końcu jestem delikatną kobietką;) Dopisywać się :) Raz , dwa:)))
|
MB
Liczba postów: 972 |
Post opublikowany 2008-10-23 22:49:28 Na jesieni świat się nie kończy ;) Jeśli nawet częściej łapię się na melancholii, staram się szybko wracać do równowagi.
Głosuję ma synka batik74, dzisiaj miał już 72 punkty; nie wiem, czy to dużo, ale mam nadzieję, że coś z tego będzie ;) Mnóstwo na tej stronie fajnych pimpulków na przezabawnych zdjęciach. Prywatnie i zawodowo do przodu. Odkrywam siebie na nowo i każdego dnia staram się czegoś nauczyć :)
|
batik74
Liczba postów: 349 |
|
AnUcHnA17
Liczba postów: 3376 |
|
lucynako
Liczba postów: 1442 |
Post opublikowany 2008-11-14 08:37:01 KOBIETA POTRAFI-brawo agnieszkap32 za pomysł wprowadzenia tego tematu na forum!
Dziś dopisuję pod nim moje ostatnie małe sukcesy: - posadziłam w moim ogrodzie kolejne dwa drzewka,SAMA... i chociaż namachałam się "trochę"tą łopatą to jestem z siebie dumna-drzewka stoją (prosto:))),ładnie wyglądają,a czas pokaże czy moja praca odniesie sukces,czy na wiosnę się zazielenią, -dla mojej córy skończyłam właśnie robić czapkę na drutach,taką z tych "zadużych":)))opadających:ni to beret,ni to...Wbrew pozorom zadanie wcale nie było łatwe,bo"klientka"była bardzo wymagająca:)))...ale chyba się udało,bo czapka "znalazła się na jej głowie":)))uf...
|
AnUcHnA17
|
natdom
Liczba postów: 259 |
|
Terenia
Liczba postów: 202 |
|
Terenia
Post opublikowany 2009-02-18 09:11:10 kobieta ma tyle siły,że zadziwia mężczyzn.dzwiga ciężary losu,rozwiązuje problemy,jest pełna miłości,radości i mądrości.uśmiecha się gdy chce krzyczeć,śpiewa gdy chce się jej płakać,płacze gdy się cieszy i śmieje gdy się boi.jej miłość jest potężna.jedyna niesłuszna w niej rzecz to to że zapomina ile jest warta.
|
AnUcHnA17
|
Terenia
|
AnUcHnA17
|
MB
Post opublikowany 2009-02-19 17:25:00 Dostałam kiedyś z kolei taki tekst:
"MY KOBIETY..... Kiedy ma 5 lat: Ogląda się w lustrze i widzi księżniczkę. Kiedy ma 10 lat: Ogląda się w lustrze i widzi Kopciuszka. Kiedy ma 15 lat: Ogląda się w lustrze i widzi obrzydliwa siostrę przyrodnia Kopciuszka: "Mamo, przecież tak nie mogę pójść do szkoły!" Kiedy ma 20 lat: Ogląda się w lustrze i widzi się "za gruba, za chuda, za niska, za wysoka, włosy za bardzo kręcone albo za proste", ale mimo wszystko wychodzi z domu. Kiedy ma 30 lat: Ogląda się w lustrze i widzi się "za gruba, za chuda, za niska, za wysoka, włosy za bardzo kręcone albo za proste", ale uważa, ze teraz nie ma czasu, żeby się o to troszczyć i mimo wszystko wychodzi z domu. Kiedy ma 40 lat: Ogląda się w lustrze i widzi się "za gruba, za chuda, za niska, za wysoka, włosy za bardzo kręcone albo za proste", ale mówi, ze jest przynajmniej czysta i mimo wszystko wychodzi z domu. Kiedy ma 50 lat: Ogląda się w lustrze i mówi: "Jestem sobą" i idzie wszędzie. Kiedy ma 60 lat: Patrzy na siebie i wspomina wszystkich ludzi, którzy już nie mogą na siebie spoglądać w lustrze. Wychodzi z domu i zdobywa świat. Kiedy ma 70 lat: Patrzy na siebie i widzi mądrość, radość i umiejętności. Wychodzi z domu i cieszy się życiem. Kiedy ma 80 lat: Nie troszczy się o patrzenie w lustro. Po prostu zakłada liliowy kapelusz i wychodzi z domu, żeby czerpać radość i przyjemność ze świata. :-)))) Może wszystkie powinnyśmy dużo wcześniej założyć taki liliowy kapelusz... ja pisze Tobie a Ty jeśli chcesz wyślij ten tekst do wszystkich fenomenalnych kobiet, które znasz i świętuj z nimi "Miesiąc Pięknych Kobiet". Pięknych dni i nie zapomnijcie liliowego Kapelusza !!!!!!!! " Myślę, że ten tekst napisała kobieta, wtedy pomyślałam: "kobieta potrafi..." :-)
|
AnUcHnA17
|
natdom
Liczba postów: 259 |
|
MB
|
acia
Liczba postów: 123 |
|
Terenia
|
AnUcHnA17
|
MB
Post opublikowany 2009-06-22 12:33:05 Kuriozalne, ale pasuje w tym wątku:
"Jak smakuje ser z kobiecego mleka? O tym, jaki smak ma ser zrobiony z kobiecego mleka mogli przekonać się goście odwiedzający wystawę pewnego meksykańskiego artysty. W trakcie inauguracyjnego pokazu w Londynie, Raul Ortega Ayala serwował przybyłym koneserom sztuki taką właśnie przystawkę. Ser był podawany wraz z krakersami, ale jak poinformowała rzeczniczka artysty "bez ogórków". Podobno Ayala oczekiwał, że podając takie oryginalne danie, będzie mógł "zbadać nasz pierwszy kontakt z jedzeniem charakteryzującym się swoją terytorialnością i granicami." Mleko na potrzeby artysty dostarczyła Alejandra Ortiz-Reynoso - dokładnie tak samo została nazwana wystawa. Kobieta podobno sama zgłosiła się do Ayali, oferując mu bezpłatnie mleko z piersi. Jak dodała rzeczniczka, Ayala robi ser z kobiecego mleka "w tradycyjny sposób". Degustacja była częścią kolejnej z prezentacji odbywających się w ramach inspirowanego jedzeniem cyklu "Do Twoich usług". Pokazy mają miejsce w David Roberts Art Foundation, w centralnej części Londynu. Raul Ortega Ayala szykuje się tymczasem do kolejnej wystawy. W trakcie pokazu o nazwie "Menu z nekrologu" prezentowane będą dania, które osoby publiczne oraz masowi mordercy zjedli przed śmiercią." źródło: http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,title,Jak-smakuje-ser-z-kobiecego-mleka,wid,11059226,wiadomosc.html
|