Przepisy serowe / Nic się nie marnuje!
| Autor | Treść posta |
|---|---|
AnUcHnA17
Liczba postów: 3376 |
Post opublikowany 2008-10-14 21:39:16 Niemal w każdym domu czasem zostają resztki różnych rodzajów sera. Oto przepisy w których można te resztki wykorzystać!
Krokiety serowe! 20-30 dag podeschniętego żółtego sera 2 jajka 2 dag masła czerstwa bułka pół szklanki mleka gałka muszkatołowa bułka tarta do obtoczenia kotletów sól pieprz olej do smażenia ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać wcześniej namoczoną w mleku a póżniej odciśniętą bułkę, żółtka i masło. przyprawić do smaku. Wyrobić dokładnie na gładką masę, dodać ubitą i nieco osoloną piane z białek, lekko wymieszać.Kłaść masę łyżką na deskę posypaną bułką tartą, formować małe kotleciki i smażyć je na rozgrzanym oleju. podawać z pieczywem, ziemniakami,makaronem, ostrymi sosami lub warzywami. smacznego!
|
bisette
Liczba postów: 117 |
|
AnUcHnA17
|
agataxxx
Liczba postów: 1325 |
|
AnUcHnA17
|
julciaxxx
Liczba postów: 560 |
|
AnUcHnA17
|
olka20006
Liczba postów: 906 |
Post opublikowany 2009-09-14 16:56:04 ja też uwielbiam gotować ja wręcz się relaksuję w ten sposób:):)Lubie sama co przerabiać,udoskonalać na swój smaczek.A rodzinka nie nażeka wręcz zadowolona to tylko gotować...Acha piec ciasta też uwielbiam,choć robięto juz żadziej ale nie z braku czasu tylko z nadmiaru kalorii:( niestety to co słodkie i pyszne to kaloryczne.A ja musze troszkę zgubić kilogramików to i rodzinka nie ma tylu domowych wypieków a co:)
|
olka20006
|
AnUcHnA17
|
aiSza
Liczba postów: 435 |
|
AnUcHnA17
Post opublikowany 2010-01-08 23:53:12 no właśnie zazwyczaj kiedy mamy różne rzeczy w lodówce z których nie idzie już praktycznie nic zrobić to wpadamy na pomysł aby zrobić zapiekankę ;-)
a może coś innego? ja np. kiedy zostaje mi szynka drobiowa (bo za dużo kupię) i wiem że zanim się zepsuje nie zdążymy jej zjeść to kroję ją w grube plastry. maczam w jajku i bułce, smażę tak jak kotlety. pycha! nawet na kolację do chlebka czy sałatki
|
aiSza
Liczba postów: 435 |
|
olka20006
|
AnUcHnA17
Post opublikowany 2010-01-26 23:44:47 Autor: olka20006 u mnie takie dania z niczego zawsze przypadają do gustu moim domownikom olka właśnie zawsze jest tak że jak się ma pełna lodówkę to nie wiadomo co zrobić na obiad np. ale gdy w lodówce resztki to zawsze jakieś proste i smaczne danie moża przygotować i wszystkim smakuje!
|
VipDelikatesy
Liczba postów: 60 |
|
AnUcHnA17
Post opublikowany 2010-02-28 21:42:16 Autor: VipDelikatesy
Ja zawsze robie tak,ze mam rozpiske obiadów na cały tydzień i kupuje poszczególne składniki na cały tydzien z góry,więc nic się nigdy nie marnuje.[/ bardzo fajny pomysł! ja też staram się tak robić ale niestety czasem jest tak że poprostu zrobię czegoś za dużo! np. sałatki i wtedy muszę wyrzucić...
|
magdalena22l
Liczba postów: 32 |
|
magdalena22l
Liczba postów: 32 |
|
jo65jo
Liczba postów: 9519 |
Post opublikowany 2010-11-09 13:59:26 ja staram się niczego nie zmarnować...przeglądam lodówkę i na bieżąco zużywam różne artykuły, ale czasem jest czegoś nadmiar, zwłaszca wedlin, więc: jakieś leczo, duszona cebulka itp itd...
Co prawda mam zwierzaki, ale jakos nigdy nie chca tego, co mi niepotrzebne i...albo najchetniej jedzą to co najlepszego mamy, albo to co lubia i specjalnie dla nich zostało kupione...Jesli juz na prawde coś jest takiego, że nie da sie "przetworzyć" to u mamy są pieski...niewybredne tak jak mój i...kotek:))) Więc...nic się nie marnuje:)
|