Przepisy serowe / jakie znacie przepisy na sery?
| Autor | Treść posta |
|---|---|
ania123
Liczba postów: 4 |
|
GOSIA27
Liczba postów: 2 |
|
Bogumiła
Liczba postów: 9 |
|
jo65jo
Liczba postów: 9514 |
Post opublikowany 2010-09-27 01:41:46 Autor: GOSIA27 Moja siostra robi sama ser feta: ser biały należy ufornować w małych pojemniczkach i włożyć do solanki(woda + sól kuchenna) na 2 -3 dni a to ciekawe:) warto spróbować... a może wiesz jak zrobić ser topiony? słyszałam że jakos na patelni...ale trudno mi uwierzyć, że z twarogu wyjdzie...może trzeba cos dodac?
|
Bogumiła
Liczba postów: 9 |
Post opublikowany 2010-09-28 14:38:07 ser z patelni jest OK gorzej z przygotowaniem bo musisz 1 .biały ser pokruszyć 2.opruszyć go troszeczkę sodą oczyszczoną 3,przemieszać 4,przykryć np talerzykiem lub folią 5,czekać aż zrobi się taki troszeczkę szklisty 6.przemieszać -lecz nie nie zwracaj uwagi na zapach 7 jak będzie w 70-80% sliski "szklisty" to należy na patelce rozgrzać troszeczkę masła dodać zarobiony ser i smażyć można dodać jajko ,sól do smaku przemiszać. Ser o knsystencji zawiesistego sosu wlać do salaterki gdy ostygnie ściągnie się jest bardzo smaczny i już jako gotowiec nie""pachnie""
|
jo65jo
Liczba postów: 9514 |
Post opublikowany 2010-09-28 18:10:53 Autor: Bogumiła ser z patelni jest OK gorzej z przygotowaniem bo musisz 1 .biały ser pokruszyć 2.opruszyć go troszeczkę sodą oczyszczoną 3,przemieszać 4,przykryć np talerzykiem lub folią 5,czekać aż zrobi się taki troszeczkę szklisty 6.przemieszać -lecz nie nie zwracaj uwagi na zapach 7 jak będzie w 70-80% sliski "szklisty" to należy na patelce rozgrzać troszeczkę masła dodać zarobiony ser i smażyć można dodać jajko ,sól do smaku przemiszać. Ser o knsystencji zawiesistego sosu wlać do salaterki gdy ostygnie ściągnie się jest bardzo smaczny i już jako gotowiec nie""pachnie"" ooo...dzieki :) bede musiała przepisać (bo z pamiecią juz nie bardzo:))))...w razie nie mogłabym w razie potrzeby znaleźć, albo jakby przyszło do glowy wykasować post z przepisem :)))
|
martam1
Liczba postów: 107 |