Dziecięce przysmaki / dzieci...
| Autor | Treść posta |
|---|---|
AnUcHnA17
Liczba postów: 3376 |
Post opublikowany 2009-12-20 17:41:43 Na zdjęciu widzimy mające 21 tygodni dziecko, Samuela Arnasa, u którego zdiagnozowano cierń bífida, zniekształcenie, które nie pozostawia nadziei przeżycia, chyba że zostanie zastosowana interwencja śródmaciczna.
Dr. Bruner, po wielu badaniach dokonanych w Uniwersyteckim Centrum Medycznym Vanderbilt w Nashville, w Tennessee, poinformował, że jest w stanie przeprowadzić taką operację dziecka w łonie matki. Podczas operacji chirurg wykonał normalne cesarskie cięcie, wydobył macicę i zrobił w niej nieduże poprzeczne nacięcie przez które operował malutkiego Samuela. Dr. Bruner kończył udaną operację, kiedy Samuel, przez otwarte jeszcze rozcięcie, wystawił swoja malutką rączkę i uchwycił palec zdumionego lekarza. Chirurg powiedział, że chwila, kiedy rączka Samuela trzymała jego palec, jakby dziękując mu za dar życie, była najbardziej wzruszającą w jego życiu. Lekarz przez kilka sekund, kiedy Samuel trzymał jego palec, pozostawał jak skamieniały, co pozwoliło na wykonanie zdjęć. Matka Samuela powiedziała, że po zobaczeniu zdjęć płakała przez kilka dni." ja też nie mogłam powstrzymać łez to jest link do zdjęcia ! http://images40.fotosik.pl/86/c3be1875d65c65e3med.jpg http://images46.fotosik.pl/90/1796b3d335c33324med.jpg
|
AnUcHnA17
Liczba postów: 3376 |
Post opublikowany 2009-12-20 19:41:24 Autor: AnUcHnA17 Na zdjęciu widzimy mające 21 tygodni dziecko, Samuela Arnasa, u którego zdiagnozowano cierń bífida, zniekształcenie, które nie pozostawia nadziei przeżycia, chyba że zostanie zastosowana interwencja śródmaciczna. Dr. Bruner, po wielu badaniach dokonanych w Uniwersyteckim Centrum Medycznym Vanderbilt w Nashville, w Tennessee, poinformował, że jest w stanie przeprowadzić taką operację dziecka w łonie matki. Podczas operacji chirurg wykonał normalne cesarskie cięcie, wydobył macicę i zrobił w niej nieduże poprzeczne nacięcie przez które operował malutkiego Samuela. Dr. Bruner kończył udaną operację, kiedy Samuel, przez otwarte jeszcze rozcięcie, wystawił swoja malutką rączkę i uchwycił palec zdumionego lekarza. Chirurg powiedział, że chwila, kiedy rączka Samuela trzymała jego palec, jakby dziękując mu za dar życie, była najbardziej wzruszającą w jego życiu. Lekarz przez kilka sekund, kiedy Samuel trzymał jego palec, pozostawał jak skamieniały, co pozwoliło na wykonanie zdjęć. Matka Samuela powiedziała, że po zobaczeniu zdjęć płakała przez kilka dni." ja też nie mogłam powstrzymać łez to jest link do zdjęcia ! http://images40.fotosik.pl/86/c3be1875d65c65e3med.jpg http://images46.fotosik.pl/90/1796b3d335c33324med.jpg ktoś czytał?
|
slonce
Liczba postów: 5339 |
|
nina_s
Liczba postów: 1028 |
|
Claudia1301
Liczba postów: 38 |
|
leszcz
Liczba postów: 2 |
|
przybysz
Liczba postów: 1 |
|
sirser
Liczba postów: 16 |
|
20justynka09
Liczba postów: 79 |
|
pati2127
Liczba postów: 4 |
|
Yoasia23
Liczba postów: 5 |
|
ENTRADA
Liczba postów: 29 |
|
iziibell
Liczba postów: 2 |
|
kate_s82
Liczba postów: 10 |
Post opublikowany 2010-09-15 15:11:28 Właśnie przeczytałam wasz post i łzy stanęły mi w oczach, przepiękne zdjęcie. Jakie to jest niesamowite, że takie rzeczy mają miejsce. Dziekuję za ten post i za możliwość zobaczenia tych zdjęć. Wzruszające, poruszające i dające do myślenia. Ja jestem przeszczęśliwą młodą mamą i życzę każdej, każdemu doświadczania szczęścia rodzicielstwa.
|
elektra83
Liczba postów: 33 |
|
elektra83
|
elektra83
Post opublikowany 2010-09-15 17:53:00 Nie wiem co sie dzieje, ale po raz kolejny dwa razy jest wyslany ten sam post, chociaz tylko raz kliknelam "publikuj post".
kiedys ogladalam w TVP1 program o chlopcu ktoremu ten przeprowadzono operacje kiedy byl jeszcze w lonie matki. Zle rozwijaly sie pluca. Gdyby nie przeprowadzono operacji to pierwszy krzyk i oddech tego dziecka bylby ostatnim... Po ilus latach zostala niewielka blizna. dla mnie to bylo cos niewiarygodnego
|
elektra83
Post opublikowany 2010-09-15 17:53:00 Nie wiem co sie dzieje, ale po raz kolejny dwa razy jest wyslany ten sam post, chociaz tylko raz kliknelam "publikuj post".
kiedys ogladalam w TVP1 program o chlopcu ktoremu ten przeprowadzono operacje kiedy byl jeszcze w lonie matki. Zle rozwijaly sie pluca. Gdyby nie przeprowadzono operacji to pierwszy krzyk i oddech tego dziecka bylby ostatnim... Po ilus latach zostala niewielka blizna. dla mnie to bylo cos niewiarygodnego
|
slonce
Liczba postów: 5339 |
Post opublikowany 2010-09-15 17:56:11 Autor: elektra83 Nie wiem co sie dzieje, ale po raz kolejny dwa razy jest wyslany ten sam post, chociaz tylko raz kliknelam "publikuj post". I nawet masz inne opakowania na głównym ............ kiedys ogladalam w TVP1 program o chlopcu ktoremu ten przeprowadzono operacje kiedy byl jeszcze w lonie matki. Zle rozwijaly sie pluca. Gdyby nie przeprowadzono operacji to pierwszy krzyk i oddech tego dziecka bylby ostatnim... Po ilus latach zostala niewielka blizna. dla mnie to bylo cos niewiarygodnego
|
bombelek000
Liczba postów: 30 |